Нова телевизия излезе с официална позиция след изказването на премиера,

...
Нова телевизия излезе с официална позиция след изказването на премиера,
Коментари Харесай

Нова телевизия: Няма цензура в сваленото предаване на Милен Цветков

Нова телевизия излезе с публична позиция след изявлението на премиера, че не е оказвал напън за свалянето на епизод от предаването на Милен Цветков.
В предаването трябваше да се дискутира тематиката придобил ли е Бойко Борисов гръцки остров. Новината бе публикувана от едва известен уебсайт. Засега няма нито доказателства, нито сериозен информативен източник, който да застане зад това изказване.
" Ако е истина, ще дойда да си оставя самичък оставката. Или е цензура, или автоцензура. Няма какво да се прикрие от моята активност ", сподели по-рано през днешния ден Борисов.
Последва известие, оповестено на интернет уеб страницата на Нова:
Реакцията против разпространяването на подправени вести не може да бъде определяна като цензура или автоцензура
Нова телевизия декларира, че не се оказва напън върху продуцентските решения и публицистичната политика на медията постоянно е била самостоятелна. NOVA, като виновна медия, не може да бъде пропагандатор на подправени вести, тъй като пази професионалните правила на публицистиката. Реакцията против разпространяването на подправени вести не може да бъде определяна като цензура или автоцензура.
NOVA се опълчва на опитите самостоятелни редакторски решения на медията да бъдат употребявани за политически цели. Отстояваме правилата на професионалната публицистика, тъй като свободата на словото е и отговорност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР