Нова стъпка от Берлин в напрежението с Анкара - Германия

...
Нова стъпка от Берлин в напрежението с Анкара - Германия
Коментари Харесай

Турция отговори на оръжейното ембарго на Запада с московска маневра

" Нова стъпка от Берлин в напрежението с Анкара " - Германия прекрати всички огромни оръжейни експорти към Турция, написа в. " Хюриет " тази заран. Според вестника Германия нагнетява още повече тлеещото напоследък напрежение сред двете страни.


Германският външен министър Зигмар Габриел съобщи пред в. " Ханделсблат ", че Берлин е прекъснал всички огромни поръчки на Турция за оръжеен износ, макар че двете страни са съюзнички в НАТО. Той не посочи докога ще бъде в действие мярката.

" Хюриет " цитира и реакцията на турския министър за Европейски Съюз Йомер Челик, който предизвести, че " Турция пази Европа от тероризма ". Коментирайки решението на Германия, Челик сподели, че то " няма да навреди на Турция ".

" Турция обаче пази границите на Европа ", акцентира той.

" Меркел се уплаши и направи крачка обратно ", написа в това време " Акшам ". Вестникът засяга реакцията на немския канцлер Ангела Меркел, която се опълчи през вчерашния ден на цялостна възбрана на оръжейния износ за Турция. Тя съобщи, че такива продажби са към този момент лимитирани, само че Турция продължава да бъде основен съдружник в битката против " Ислямска страна ".

Пред немската телевизия Ен Де Ер Меркел сподели, че Германия ще взима решения за поръчките за оръжие, като преглежда всеки случай поотделно. Тя уточни още, че не вижда причина за предизвестие до германците по отношение на пътувания в Турция, само че че Берлин ще остави отворени всички разновидности.

" С-400 против ембаргото ", написа в заглавие през днешния ден в. " Карар " като засяга договорката на Турция с Русия за покупката на ракетни системи С-400 съветско произвеждане.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви през вчерашния ден, че Турция към този момент е платила депозит на Русия за покупка на системите С-400 макар възраженията на съдружниците й от НАТО. Той акцентира, че както Турция, по този начин и Русия са решени да доведат до край процеса. Информацията беше доказана и от Кремъл.

" Съединени американски щати и Европа, които претърпяват политическо напрежение с Турция, сложиха на масата картата на оръжейното ембраго ", написа вестникът, като прибавя, че Анкара е дала отговор на удара от страна на съдружниците си с " московска маневра ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР