Нова схема с пътно строителство! Ремонт на 1,3 км междуселски

...
Нова схема с пътно строителство! Ремонт на 1,3 км междуселски
Коментари Харесай

Нова схема за измама с пътно строителство! Кражба на 2 млн. лева при ремонт на обикновен селски път!

Нова скица с пътно строителство! Ремонт на 1,3 км междуселски път с няколко дупки по него в община Харманли ще коства 1,609 млн. лева без Данък добавена стойност – към 2 млн. лв. с налога. Което прави близо 12 хиляди лева за всеки метър от него. Това стана ясно по време на общественото разискване на бюджета на общината за 2024-а. Време е основният прокурор Борислав Сарафов да се разсъни и да заслужи заплатата си от 15 хиляди лв.!

За ремонта на същата права от 1,3 км. до с. Шишманово през 2019 година беше определен реализатор. А цената на контракта, подписан тогава бе 618.5 хиляди лева без Данък добавена стойност. Този ремонт обаче не бе осъществен заради липса на финансиране, съобщи „ За истината “.

Сега се оказва, че за ремонт на същия път в бюджета на Харманли са заложени двойно повече средства.

За съпоставяне – в проектобюджета на Харманли за т.г. за ремонта на различен междуселски път – до с. Доситеево за права от 6.6 км са заложени 3.5 млн. лева, или по 530 хиляди лева на километър.

„ Какъв е този път, дето желаете да го вършиме за 12 хиляди лева на метър? Това е междуселски път и не се нуждае от главен, а единствено от непълен ремонт! “, сподели по време на разискването Христо Христов, гражданин на харманлийското с. Шишманово.

Според него в селото публично живеят 475 души и минимум 150 от тях работят в чужбина.

В селото има единствено 300 м асфалтирана улица и 30 м тротоар.

Останалите улици са изцяло разрушени, водата е негодна за пиянство макар цената от 5 лева за куб. м и се доставя с водоноски поради неналичието на тръбопровод. В селото няма и канализация. А всички фекални води се изливат в дерета, което прави миризмата от тях непоносима през летните месеци.

„ От името на шишмановци не позволяваме тези милиони да отидат на това място ”, сподели Христов. Това е мнението на 90% от хората.

Тези 1,3 км. със злато в случай че ги създадем, ще ни излезе по-евтино.

По тази права има единствено 15 дупки за оправяне. С един самосвал асфалт може да се ремонтира, а вие за тази права желаете да похарчите 1.6 млн. лева? ” Според Христо Христов, в случай че жителите на селото видят машини за работят по този път, ще създадат жива верига, с цел да ги спрат.

„ Мога ей тук пред всички да обещая, че пътят няма да се случи, с цел да няма живи вериги ”, сподели в отговор кметът на Харманли Мария Киркова (ГЕРБ).

До нея към този момент са били изпратени оферти за вложение на парите, планувани за скандалния пътен ремонт в други действия, които са извънредно належащи за селото.

 

Източник – Narod.bg

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News 

Още вести четете в категория България

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР