Нова разработка на спрей за нос трябва да помогне срещу

...
Нова разработка на спрей за нос трябва да помогне срещу
Коментари Харесай

Иновация: Спрей за нос пази от коронавирус

Нова разработка на спрей за нос би трябвало да помогне против заразяване с, написа „ Франкфуртер рундшау ”. Вече са оповестени първите резултати от проучванията.
Учените от университета в Сан Франциско са създали медикамент, който защищава от заразяване за интервал от 24 часа, а резултатите от изследването са оповестени в платформата „ bioRxiv ”. Новият препарат получи наименованието „ AeroNabs “. Той съдържа молекули, които защищават от ковид. Ако се вдишат, те ще навлязат надълбоко в белите дробове, където могат да обезвреждат вируса, преди да е проникнал в клетките на организма.
 Работи ли в действителност БЦЖ против COVID-19 - съгласно български доктор не може да се каже Работи ли в действителност БЦЖ против COVID-19 - съгласно български доктор не може да се каже
Не може да кажем изрично, че БЦЖ оказва помощ против COVID-19, може да кажем след известно време. Има тези, че живите ваксини оказват помощ и тр...
Както е известно, вирусът влиза най-вече през носа в тялото, където към този момент нападна човешките кафези. Тогава той прониква по-дълбоко в белите дробове, където разпростира цялата си разрушителна мощ. Тъй като назалният спрей се вдишва като аерозол, той също може да проникне надълбоко в белите дробове и да обезпечи там отбрана от ковид. По този метод „ AeroNabs “ може да запълни празнината, до момента в който бъде създадена ваксина. Освен това производството на спрея е елементарно и преференциално и може да стартира след няколко месеца.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР