Нова онлайн измама стряска потребителите, че са разследвани за киберпрестъпления,

...
Нова онлайн измама стряска потребителите, че са разследвани за киберпрестъпления,
Коментари Харесай

Нова имейл измама: Чака ви арест за секс престъпления и педофилия - 112

Нова онлайн машинация стряска потребителите, че са разследвани за киберпрестъпления, педофилия и други и дължат пояснения на полицията, в противоположен случай ще бъдат задържани.

Мейлът бе получен и от публицист на OFFNews. Съобщението носи гръмкото име " Конвокация “ и се твърди, че е изпратено по искане на комисар Красимир Добрев, началник на НД “Жандармерия “. Във въпросния мейл се споделя, че „ според писмените указания на госпожа Катерине де Бол, общоприет шеф на Службата на Европол и началник на бригадата за отбрана на малолетните и вследствие на анализите на същото звено в компютърната мрежа, са разпознати следи от вашите идентификационни данни. Нещо повече - получилият мейла схваща от тази “конвокация “, че е обект на няколко настоящи правосъдни производства за детска порнография, нецензурен уебсайт, киберпорнография, педофилия и " изложбителизъм " (очевидно компютърно генериран превод на думата " ексхибиционизъм " ).

По-нататък се дават инструкции на е-поща на шефа на жандармерията ген. Красимир Добрев да се изпратят обосновки в период до 72 часа. „ След приключването на този период ще бъдем задължени да предадем отчета си на госпожа Мириам Квеменер, магистрат в наказателната работа на Апелативния съд във Версай, специалист на Съвета на Европа в региона на киберпрестъпността, с цел да се издаде заповед за арест против вас, да го съобщи на жандармерията, която е най-близо до местоживеенето ви, с цел да ви арестува и да ви записва като полов нарушител “. Освен това „ досието ви ще бъде предадено на няколко национални телевизионни новинарски канала за лъчение, където вашето семейство, другари и целият свят ще видят какво вършиме пред компютъра си “.

Като адрес на тази предупредителна „ Конвокация “ е даден адрес и работа в София, които не съществуват. Предупреждението е в.pdf формат и не е ясно дали съдържа вирус.

От Министерство на вътрешните работи разясниха пред OFFNews, че нямат информация за измамата и по тази причина не могат да вземат мнение.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР