Нова мода: Мартеници с ТикТок и Барби хит за Баба

...
Нова мода: Мартеници с ТикТок и Барби хит за Баба
Коментари Харесай

Нова мода: Мартеници с ТикТок и Барби хит за Баба Марта

Нова мода: Мартеници с ТикТок и Барби шлагер за Баба Марта.

Мартеници с Барби или логото на ТикТок са шлагер измежду младежите за тази година.

Това описа пред „ Телеграф “ Ивелина Стоева от София, която ги създава и продава.

Ива споделя, че младите девойки главно търсят мартеници, които са свързани с хитови филми или сериали, а момчетата залитат по футболни тимове и футболисти,
както и по логата на обществените мрежи.
По-малките деца пък обичат такива с анимационни герои като Спайдърмен, Батман, Железният човек и различен.
Модерни в последно време са и значките с герои от Амонг ус,
Пес патрул и други, които са декорирани с бял и червен конец.

От началото на тази седмица към този момент могат да се намерят мартеници в огромните магазини. Цените на гривните са от 99 ст. до 1,50 лева, а тези на мартениците от вълна вървят по 3,50 лева за брой. В момента хората купуват главно за своите близки и другари в чужбина, разяснява Ивелина. Очаква се сергиите по спирки и пазари да стартират да отварят до седмица. Търсят се както гривни, по този начин и знаци за декорация като метла, подкова, лъжица и други.

Връща се ползата и към обичайните Пижо и Пенда, които на фона на разнообразието от фигури, гривни и значки през последните години останаха настрани. Сега обаче хората от ден на ден търсят класическата мартеница за закичване с именитите алена и бяла мартеница.

Ивелина разяснява още, че тази година ще се наложи да усили цената на по-евтините гривни, които до предходната ги е продавала на 60 ст. Очаква се в този момент да ги пусне по 1 лев за брой. Тя обаче изрично съобщи, че най-търсени са вълнените гриви, които и тази година ще ги продава по 2 лева за брой. Има обаче производители, които считат да ги вдигнат на 2,50 и 3 лв..

Традиционно българинът харчи сред 20 и 60 лв. за мартеници, разяснява Ивелина. Зависи от това дали взима единствено за околните, или купува за сътрудници и другари. Българите постоянно взимат мартеници и за колите си, като обичайните топки бяха изместени от бял и червен зар, закачени за огледалото
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР