Нова мания тресе Китай - страстта по екзотични домашни любимци,

...
Нова мания тресе Китай - страстта по екзотични домашни любимци,
Коментари Харесай

Китайци боядисват домашни любимци с отровна боя, за да изглеждат уникални

Нова фикс идея тресе Китай - пристрастеността по екзотични домашни любимци, написа Express.

Всичко стартира преди три години, когато в Годината на тигъра в интернет се появяват серия от фотоси на оранжеви кученца с черни черти. Надявайки се да изкарат бърза облага някои магазини боядисват животните и стартират да ги продават като напълно нов тип. По това време хората в действителност се чудят дали става въпрос за екзотична нова порода, за генетично променени животни или за човешка интервенция.

Днес всички към този момент знаят истината, само че това не пречи тази фикс идея да е все по този начин известна.

Наричат тези домашни любимци " едноседмичните кученца ", тъй като тъкмо толкоз живот им остава откакто са боядисани с отровна багра. Това не стопира безскрупулни бизнесмени да употребяват токсичните химикали, с цел да основават най-различни шарки. Така да вземем за пример тигрите и пандите са изключително известни животни в Китай и на практика във всеки град могат да се открият кученца, които са боядисани като тези две животни.

Очевидно е, че в тази багра има някои доста мощни отровни субстанции, защото хора, купили си такива кученца настояват, че те са доста заболели.

" Наскоро си купих три такива кученца в Пекин. Когато ги заведох вкъщи открих, че са изцяло обезводнени. Заведох ги на ветеринар и той удостовери, че козината им е боядисана. По думите му боята може да падне до 2 месеца стига да не се нанася още веднъж ", споделя човек.

Лошото е, че неведнъж кученцата се пробват да ближат козината си и по този начин токсичните субстанции попадат в организма им, което води до гибел. Понякога по магазините се появяват и боядисани пилета и котки, които също се показват за екзотични типове, а най-лошото е, че към момента има много хора, които имат вяра в това и по този метод поддържат тази брутална търговия.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР