Нова интернет платформа на име Evergreen talents 55+ ще осъществява

...
Нова интернет платформа на име Evergreen talents 55+ ще осъществява
Коментари Харесай

Нова онлайн платформа помага на хора над 55 г. да си намерят работа

Нова интернет платформа на име Evergreen talents 55+ ще реализира връзката сред хората в предпенсионна и пенсионна възраст и работодателите.

На адрес www.evergreentalents.bg в сички, които желаят да работят, само че не са намерили опция досега, могат да се свържат с платформата и да заявят самостоятелните си потребности и условия.

Кандидатите могат да пишат на имейл адрес [email protected] или да се обадят на телефон 0897 055 037.

Официалният старт на платформата беше разгласен на конференция с присъединяване на тримата сътрудници в компанията, която стои зад плана. Те имат дълготраен корпоративен и бизнес опит и взор от вътрешната страна към механизмите и процесите на пазара на труда. Управляващ сътрудник в „ Евъргрийн Талънтс” ООД е Стефан Апостолов. Другите двама сътрудници са Мирена Колева, ръководещ сътрудник на P&P България – водещата консултантска компания в региона на човешките запаси, и Георги К. Първанов, ръководещ шеф на C-team – компания за ръководство и развиване на човешките запаси и член на УС на Българската асоциация за ръководство на хора. Партньори на самодейността са Министерството на труда и обществената политика и Агенцията по заетостта, поддръжката си съобщи и представителят на Ernst&Young България Надя Михова, управител „ Човешки ресурси” в компанията.

Платформата за поощряване на заетостта на хората във възрастовата група 55+ се концентрира върху сферата на производството и услугите. Стремежът е да се промени отношението и професионалните стандарти на работодателите към представителите на тази възрастова група. Основно преимущество на новата платформа е, че разполага с запаси за изследване и отчитане на самостоятелните условия на претендентите и работодателите. Предоставя се и опция за повишение на професионалната подготовка и придобиване на нови умения и адаптиране към условията на актуалния трудов пазар на хората във възрастта 55+. Услугите са изцяло безвъзмездни , специалисти спомагат на насочването на кандидатурите към най- подобаващия шеф, оповестяват от платформата.

„ Възрастта е опция и с Evergreen talents ще го потвърдим. Нашата цел е да свържем хората 55+ с работодатели, които правят оценка техните преимущества. Кандидатстването е елементарно, като платформата регистрира особеностите на търсещите работа от тази възрастова група и предлага най-подходящите благоприятни условия “ , сподели Стефан Апостолов, ръководещ сътрудник в Evergreen talents.

„ Платформата добавя дейната работа на институциите в приоритизирането на тази целева група и реинтегрирането на представителите й на пазара на труда. Подкрепяме напъните на основателите й да оценят професионализма, насъбран с опита, и да оказват помощ за реализацията на тези хора, наброяващи 40% от каузи на непрекъснато безработните над 50 година възраст “, съобщи Зорница Русинова, заместник-министър на труда и обществената политика.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР