Нова грандиозна измама дебне потребителите в социалните мрежи. Спонсорирани страници

...
Нова грандиозна измама дебне потребителите в социалните мрежи. Спонсорирани страници
Коментари Харесай

Нова измама дебне в интернет: Намесиха името на президента и сайта на bTV

Нова грандиозна машинация дебне потребителите в обществените мрежи. Спонсорирани страници във фейсбук оферират нереални облаги единствено против инвестиция от 450 лева Доходите, които вероятно ще бъдат генерирани от потребителите са 84 000 лв.. И то единствено за 4 седмици!
Прочетете още
За да наподобява всичко оптимално правдиво, хакерите употребяват името и лика на президента Румен Радев, както и подправен линк имитиращ уеб страницата на bTV Новините. Самата фейсбук страница носи името „ La grande biblioteque ” и има 2677 лайкове, което е допустимо да са евентуално излъгани консуматори. Самият спонсориран пост в обществената мрежа има 103 реакции, 26 коментара и 6 споделяния все още на направения скрийншот.

Фалшивият линк, имитиращ уеб страницата на bTV, e plazaenweb.com и все още е недосегаем. Той има за цел да показа на бъдещите вложители материал озаглавен „ Специален отчет: Българите печелят билиони от вкъщи си по време на тази КОВИД пандемия с помощта на президента Румен Радев ”. Идеята е това да наподобява като разпространение на метода оголен от Румен Радев пред определени българи, докопали се до „ малката врата за благосъстояние ”.

Това надалеч не е първият път в който се употребява името и лика на президента, и някоя медийна групировка, сякаш разясняваща схемата за облага.

Съветваме ви да не се доверявате на сходни провокации в интернет и да не разгласявате персоналните си данни, с цел да влизате в схеми, които не са ви ясни и от които може да бъдете излъгани.

Измамниците нормално генерират подправен линк, в който потребителите са помолени да посочат данните си за картата, номера на банковата сметка и CVV / CVC кода.

Огласяването на такава информация слага в заплаха Вашата финансова или персонална сигурност.

Важно е също да знаете, че кредитните и дебитните карти са средство за заплащане, а не за приемане на пари. В случай, че някой желае данните на картата ви, с цел да получите заплащане, то това сигурно е машинация.

Ако забележите правописни и пунктуационни неточности в известията, които получавате или четет в интернет, то това е тъй като измамниците употребяват гугъл преводач, а там не постоянно преведеният текст е смислово и граматически прецизен.

За да се предпазите от сходни типове измами, преди всичко ви съветваме в никакъв случай да не разгласявате персоналните си данни и номерата на банковата си карта, както и да не отваряте разнообразни типове атачмънти при приемане на съмнителни имейли, интернет страници и известия. Избягвайте да натискате върху бутони от вида „ кликни тук ”, „ удостовери ”, ” научи повече ” и сходни. Те нормално водят към линк, който има за цел кражба на персонални данни или източване на банкови карти.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР