Нова гореща вълна от Африка ще засегне Турция през почивните

...
Нова гореща вълна от Африка ще засегне Турция през почивните
Коментари Харесай

Гореща вълна удря Турция през уикенда

Нова гореща вълна от Африка ще засегне Турция през почивните дни. Очаква се покачване на температурите с от четири до осем градуса, оповестяват от турската държавна Метеорологична работа, предават турските медии. 

Новото покачване на температурите се чака на фона на сегашните горещини, обхванали страната. Вчера в някои елементи на столицата Анкара и в Истанбул бяха измерени температури до 40 градуса по Целзий.

Властите непрекъснато насочат рекомендации към жителите, изключително към възрастните хора и родителите на дребни деца и бебета, да не излизат на открито в интервала от 11 до 16 ч. 

Напоследък Турция попада под въздействието на така наречен дни Eyyam-ı Bahur, известни още като " кучешките дни на лятото ". Тези дни нормално настъпват към края на юли и началото на август.

Рекордните горещини са причина и за пораждане на огромни горски пожари в страната, съобщи Българска телеграфна агенция.

Абдуллах Меджит, чиновник на Метеорологичната работа, сподели, че през идващите дни навътре в страната ще бъде много по-топло, в сравнение с по Егейското и Средиземноморското крайбрежие.

От идната седмица се чака намаление на температурите. Разхлаждането на времето ще стартира в северозападните елементи на страната, като в Истанбул и Текирдаг се чакат температури към 30 градуса по Целзий, а в Одрин – 28 градуса, добави специалистът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР