Нова електронна услуга улеснява заявяването на тротоарно право(снимка: CC0 Public

...
Нова електронна услуга улеснява заявяването на тротоарно право(снимка: CC0 Public
Коментари Харесай

Заявяваме по електронен път и тротоарно право


Нова електронна услуга улеснява заявяването на тротоарно право
(снимка: CC0 Public Domain)

Още една административна електронна услуга е налична за потребителите у нас. Вече можем да заявяваме по електронен път така наречен тротоарно право, което разрешава потребление на тротоарните площи за търговски цели, оповестиха от Държавна организация „ Електронно ръководство ”.

Услугата е налична през Портала за достъп до електронни административни услуги, поддържан от ДАЕУ, в раздел „ Услуги, предоставяни от общинска администрация ” под номер.

За заявяване на услугата е належащо потребителят да има Квалифициран електронен автограф и профил в Системата „ Електронно връчване ” на ДАЕУ. Разрешение се издава за следните преместваеми обекти:

Преместваемите уреди не са трайно свързани с терена, т.е. не нарушават целостта на настилката под тях. Разрешението за слагане е документ, с който се позволява разполагането на посочените обекти в парцели – частна, общинска или държавна благосъстоятелност.

ДАЕУ разгласява и.  В случай, че съответната община не е присъединена към Единния модел за заявяване, възнаграждение и даване на електронни административни услуги на Портала на ДАЕУ, подаването на попълнения електронен формуляр на заявката може да се реализира посредством.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР