Нова благотворителна кампания Усмихни сърце“ в памет на 18-годишния Георги

...
Нова благотворителна кампания Усмихни сърце“ в памет на 18-годишния Георги
Коментари Харесай

Благотворителна кампания за кръводаряване започва в МБАЛ - Пазарджик

Нова благотворителна акция „ Усмихни сърце “ в памет на 18-годишния Георги Арнаудов ще стартира на 10 октомври, оповестяват близки на момчето, които провеждат акцията, представени от Marica.bg.

Кампанията е взаимна самодейност сред приятелите на Георги и Отделението по трансфузионна хематология на МБАЛ-Пазарджик. Датата е определена неслучайно - 10 октомври е рожденият ден на Георги, който си отиде от този свят от онкологично заболяване - сарком на Юинг. 

Всеки, който желае да направи едно положително дело и да помогне на някой, който се нуждае от кръвопреливане, може да го направи, като се включи в акцията, приканват те.

Ето какво пишат приятелите на Георги в апела си:

„ Той живееше по този начин, че докосваше хората и ги караше да се усмихват. Общуваше елементарно с дребни и огромни и не беше мъчно да основава другарства. Не показваше своята болежка. Георги Арнаудов беше мощен и борбен и имаше най-усмихнатото сърце. Затова и продължава доста да липсва на всички, които го познаваха. На 10 октомври е неговият рожден ден. На този ден няма по какъв начин към този момент да бъдем с него, само че той още веднъж може да ни сплоти за една добра идея “.

Началото е на 10 октомври, само че този път акцията няма да бъде единствено един ден, а ще продължи до края на месеца, с цел да може повече хора да имат опция да се включат.
Желаещите да дарят кръв могат да го създадат всеки ден от понеделник до петък от 7.30 до 12.30 ч. в Отделението по трансфузионна хематология на МБАЛ-Пазарджик. Всеки непринуден кръводарител, който се включи в акцията “Усмихни сърце “, ще получи антистрес топка във формата на сърце.

Младежите  напомнят, че на всеки две секунди някой се нуждае от кръв, а почти един на 7 души, постъпили в болница се нуждае от кръв.

„ Кръводаряването лишава към час от нашето време, само че може да избави най-малко един живот!
Дарете кръв и почувствайте какъв брой е хубаво да направиш непредвидена доброта за някой различен. Има толкоз доста хора, които ежедневно се нуждаят от кръвопреливане. Точно нашите капчици кръв може да оказват помощ на някой, с цел да живее. Нека не се колебаем, а да усмихнем повече сърца. Сигурни сме, че Георги ще ни гледа от някъде и ще се радва. Дарената кръв е скъпа, по този начин както човешкият живот и другарството!

Ако ти се усмихнеш, ще се усмихна и аз. Не е значимо дали ти ще видиш усмивката ми или аз ще видя твоята. Дори не е значимо какво ще забележим. По-важно е какво ще почувстваме! “, приключват те.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР