Нов взрив в Шри Ланка тази сутрин засили страха от

...
Нов взрив в Шри Ланка тази сутрин засили страха от
Коментари Харесай

Нов взрив в Шри Ланка, страхът от терор отново завладя страната

Нов гърмеж в Шри Ланка тази заран ускори страха от още един атентат след кървавия гнет в неделя.

Доката в страната витае към момента високо равнище на паника, до кино " Савой " бе открит скутер с експлозиви, написа The Sun.

Министър-председателят на Шри Ланка Ранил Викремесингхе предизвести, че някои от обвинените в тероризъм, въоръжени с експлозиви, към момента са на независимост. Има опасения, че до девет души, директно свързани с ужасяващите бомбени атентати през уикенда, са на независимост, съгласно източници, участващи в следствието.

Заместник-министърът на защитата на Шри Ланка Руван Уйеуордейн съобщи, че управляващите чакат да се извършат нови арести по отношение на офанзивите. Той удостовери, че днешният гърмеж е следена детонация, осъществена от полицията.

Според Newsfirst детонацията е била за отварянето на седалката на подозрителния мотор.

Също по този начин полицията съобщи, че е належащо да се наблюдават няколко транспортни средства, опаковани с експлозиви след терористичните офанзиви.

Най-малко 359 души бяха убити и повече от 500 души бяха ранени в серия от координирани атентати в хотели и църкви в цялата страна.

Днес управляващите разкриха, че един от атентаторите самоубийци е учил във Англия, преди да се върне в Шри Ланка, с цел да извърши терора.

Правителството на Шри Ланка съобщи, че локалната терористична група „ Национален джихад “ е виновна за ужасяващите офанзиви.

Политиците признаха големия неуспех на разузнаването и изрекоха откровено страдание за жертвите, откакто военното разузнаване на страната получи основни сведения за плануваните офанзиви.

Тази информация не беше предадена на държавното управление на Шри Ланка единствено няколко дни преди офанзивите.

Премиерът Викремесингхе съобщи, че „ би трябвало да разгледаме и за какво не са взети съответни защитни ограничения “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР