Нов вид измама набира скорост у нас. Става въпрос за

...
Нов вид измама набира скорост у нас. Става въпрос за
Коментари Харесай

АЛАРМА! България е скована от брутална схема! Могат да ви изсмучат спестяванията като на шега, ето как

Нов тип машинация набира скорост у нас. Става въпрос за източване на кредитни карти посредством уебсайт, който наподобява като този на една от огромните куриерски компании у нас.
Ще назоваваме индивида, подал сигнала - Иван, тъй като от съображения за сигурност не желае да демонстрира лицето си. От две години продава ненужните си движимости в огромна интернет платформа. Преди два дни за обявата му за аксесоари за кола получава известие от покупател. Усъмнява се още в самото начало.

" Той споделя " отлично, ще ги взема " без да се пазари, а по принцип в тези уеб сайтове се пазариш или искаш обзор, само че той тези работи ги изключва ", изясни Иван.

Купувачът желае да получи стоката посредством най-голямата куриерска компания в страната, само че новата алтернатива, която желае да се употребява, е непозната за Иван.

" Отговарят ми: " Много е просто и елементарно. Аз плащам доставката, взимате си парите, след което пощальон ви се обажда и когато получите парите, давате стоката ", описа пострадалият.

Впечатление му прави, че с цел да получи парите, го питат какъв брой пари има в сметката, с цел да е сигурна банката, че картата е негова.

" Аз написах измислена сума, защото към този момент знам защо става на въпрос. Изчаках една-две минути и получавам на онлайн банкирането 3D ключова дума, т.е. те в този миг са въвели данните и чакат паролата, с цел да си преведат пари или да си купят нещо. Получавам на същия чат " апелирам, дайте паролата, с цел да ви преведем парите ", а пари не се превеждат с 3D  ключова дума ", описа още Иван пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Оказва се, че е доста елементарно да се направи уебсайт, който да наподобява на формалната страница. В последните години този способ е постоянно прилаган в интернет. Според специалистите има метод да се разграничат подправените от същинските уеб сайтове.

А от най-голямата куриерска компания у нас обявиха, че има няколко сигнала до тях за подправената страница, само че клиентите им би трябвало да се извърнат към органите на реда за подпомагане.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР