Нов успех за България от Олимпиада по химия в Париж.

...
Нов успех за България от Олимпиада по химия в Париж.
Коментари Харесай

Българчета се върнаха с медали от Олимпиадата по химия в Париж

Нов триумф за България от Олимпиада по химия в Париж. По време на конкуренцията нашите представители извоюваха 4 медала. Българските младежи премериха сили с 300 участници от 80 страни.

Един златен, един сребърен и два бронзови медала. Това е равносметката за България от 51-ата олимпиадата по химия. В Париж младежите ни се състезаваха в два 5-часови модула - теоритичен и на практика.
Камен Петров: Олимпиадата се стреми да среща хората, да среща младите от разнообразни култури, да основава връзки. И не е чак толкоз ориентирана единствено към надпреварата.
Любопитното е, че за първи път от много време насам нашият отбор е формиран напълно от момчета. Обикновено олимпийските тимове са построени от участници сред 8 и 12 клас. В края на предходната образователна година някои от състезателите към този момент приключиха гимназия. Повечето от тях обаче желаят да продължат образованието си в чужбина.

Евгени Стателов: Искам да продължа в Германия или Австрия. Идеята ми е да видя по какъв начин работи тяхната просветителна система. След това се надявам, че ще се върна в България, с цел да се развъртвам тук.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР