Нов Център по дигитални технологии и лаборатории към Техническия университет

...
Нов Център по дигитални технологии и лаборатории към Техническия университет
Коментари Харесай

Новият Център за дигитални технологии в София, в който участват водещи ИТ компании

Нов Център по цифрови технологии и лаборатории към Техническия университет беше открит в София. Центърът е част от плана УНИТЕ - Университет за просвета, информатика и технологии в е - обществото, а огромна част от оборудването е безплатно подаяние от водещи компании в ИТ бранша у нас, оповестиха от ВУЗ-а по време на събитието.

Софтуерната компания Мусала Софт е сътрудник на Центъра, изграждайки компютърна лаборатория " Мусала ". Създадената инфраструктура поддържа образованието на студентите в университета, както и осъществяването на разнообразни научни и проучвателен планове.

В Центъра за цифрови технологии годишно ще имат опция да се образоват и специализират 3000 български и задгранични студенти

С повърхност от над 2500 кв.м. и 14 лаборатории със профилирано съоръжение, построени благодарение на бизнеса, както и лекционна зала със 140 места, библиотека и кабинети за преподаватели  и откриватели, Центърът дава поръчка за крепко и устойчиво съдействие сред академичната общественост и бизнеса за поддръжка и развиване на ИТ гениите в университета.
 KBC Груп открива Център за цифрови технологии във Варна
Белгийският притежател на ОББ и ДЗИ отваря ново звено със 100 чиновници във Варна

Това е вторият център, който групата открива в морската столица

На откриването на Центъра участваха зам.-министър ръководителят по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов, кметът на София Йорданка Фандъкова, ректорът на ТУС, проф. дн инж. Иван Кралов, проф. инж. Огнян Наков, декан на ФКСТ, както и представители на бизнеса в България.
 Снимка 618288
Източник:

" Щастливи сме да участваме в развиването на генерации студенти, които по-късно стават част от сполучливия българския ИТ бизнес и на собствен ред не престават традицията да поддържат и стимулират идващото потомство ", показа Станислав Овчаров - Главен действен шеф в Мусала Софт.

По време на откриването на центъра кметът на София Йорданка Фандъкова поздрави управлението на университета и благодари за взаимната работа и партньорството, което Столичната община и общинските сдружения имат с Техническия университет и даде съответни образци. Един от тях е партньорството сред Столичния метрополитен и Техническия университет, които работят взаимно по интернационален план в региона на електрониката и IT системите в столичното метро .

Проектът цели енергийна успеваемост и усъвършенстване разхода на сила в постояннотоковите ел. мрежи на метрото. Целта е да се обезпечи оптимизация на разхода на електрическа енергия. Проектът е " Към интелигентни хибридни мрежи, основани на DC oптимизиране на продуктивността на мрежата ".

В София има няколко центъра за върхови достижение към обособените университети.
 Над 10 000 лв. месечно: кои са най-търсените ИТ позиции у нас и по какъв начин са заплатени
Над 10 000 лв. месечно: кои са най-търсените ИТ позиции у нас и по какъв начин са заплатени

Има ли " балон "? Пред Money.bg приказва Георги Иванов от Noble Hire
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР