Нов трамвай ще тръгне по столичния булевард Тодор Каблешков, той

...
Нов трамвай ще тръгне по столичния булевард Тодор Каблешков, той
Коментари Харесай

Автобуси стават и.д. трамваи догодина, линията на Петицата с камери по новите спирки

Нов трамвай ще тръгне по столичния бул. " Тодор Каблешков ", той ще свързва " България " и " Черни връх ". Доста от трамваите обаче ще спрат и ще бъдат сменени от краткотрайни автобусни линии, поради поправки на трасетата им. 

Това стана ясно от представянето на бюджета на Столична община в региона на превоза, направено от зам.-кмета Евгени Крусев.

Най-големите промени са по пътя на именитата Петица - по целия маршрут от Княжево до Съдебната палата ще се сменят релси, на всички спирки ще бъдат инсталирани камери, а зеленото трасе ще продължи от Руски монумент до площад Македония. Там ще се двжат и нов мотриси.

Проблем ще има и за пътуващите с трамвай №7 по бул. България след " Гешов ", ремонтът там бе отсрочен поради станцията от третия лъч на метрото. Обмисля се вид мотрисите да се движат по едни релси, изясни Крусев, другият вид е и там да тръгнат рейсове вместо трамваи.

За първи път аварийни рейсове ще чакат по спирките и ще допълват постоянните рейсове-трамваи, с цел да се избегне блъсканицата за пътуващите. Трамваят събира доста повече хора, по тази причина, в случай че автобусът се препълни, ще потегля и аварийният да транспорти чакащите, изясни Крусев. 

Заради упования ремонт на Петте кьошета пред постройката на Районния съд и тунела под НДК на стенд бай ще са още трамваи 6 и 1. Шестицата ще слезе в тунела, след края на ремонта, и ще продължава по остарелия си маршрут към басейна Спартак. 

Ремонт ще има и по ул. " Каменоделска ", докъдето се движат трамваи 3, 4 и 18. 

Маршрутът на тролей № 5 пък ще бъде продължен след " Младост " 1 до " Младост " 2, като Столична община ще предложи на публично разискване закриването на линия 306. Тя дублира 90% от маршрута на тролей 5, а електротранспортът замърсява по-малко въздуха, стимулира предлагането Крусев. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР