Нов сайт на министерството на финансите и Българската народна банка

...
Нов сайт на министерството на финансите и Българската народна банка
Коментари Харесай

„Като се въведе, би трябвало евро да връщат, нали?“ - нов сайт ни информира за единната валута

Нов уебсайт на министерството на финансите и Българската национална банка към този момент дава информация по отношение на въвеждането на еврото у нас. Целта – значимите въпроси да бъдат обяснени налично на жителите и бизнеса.

Въпросите за еврото, които имат българите са доста. А новият уебсайт се пробва да даде отговор.

Там може да бъде открита информация по отношение на присъединението ни към еврозоната

  Дали ще се изравним със стандарта на Eвропейския съюз? – пита младо момиче.

Отговорът: " Присъединяването към еврозоната е причина за по-бързо приближаване до междинните европейски приходи. При Литва, Латвия и Естония междинната работна заплата пораства, респективно със 108%, 67% и 85% в интервала от въвеждането на еврото във всяка от тези страни до 2021 година "

„ Е, като се вкара, би трябвало евро да връщат, нали? “ , пита стара жена.

Отговорът: " В интервала на двойно обращение търговецът връща рестото в евро, с изключение на при липса на наличност, когато търговецът може да върне рестото в левове. "

„ Защо е нужно да го одобряваме? “ , пита татко с дете.

Еврото е комфортно - отстранява потребността от обмяна при пътешестване и е преференциално. Таксите за банкови преводи ще паднат, еврото е и на ниска цена, защото се чака лихвите по заемите да се намалят, привлекателно ще притегли още непознати вложители и туристи.

Дори да не покрием критерия инфлация към юни месец, когато се чака европейският отчет за готовността на България, късмет да приемем еврото въпреки всичко има, регистрира финансовото министерство.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР