Нов съвместен проект за развитие на културно-историческата инфраструктура подготвят побратимените

...
Нов съвместен проект за развитие на културно-историческата инфраструктура подготвят побратимените
Коментари Харесай

Възстановяват стара пожарна кула в Лом по съвместен проект с побратимена сръбска община /снимки/

Нов взаимен план за развиване на културно-историческата инфраструктура приготвят побратимените общини Пантелей, град Ниш, и Лом. Кметовете Наташа Станкович и доктор Георги Гаврилов разискаха плановото предложение, с което двете общини ще аплайват за еврофинансиране по Програмата за трансгранично-сътрудничество България-Сърбия.
„ Целта ни е в Лом да възстановим Пожарната кула-наблюдателница и музея към нея. Тя е е издигната в 1879 година и първата кула от сходен вид в България, както и единствената, която е оживяла. Включили сме в този план и вписването в градска среда и социализиране на античната цитадела „ Алмус “. И двата обекта в нашия град са с национално културно-историческо значение. В побратимената община Панталей имат желанието да изградят атракционен парк по парапланеризъм. С госпожа Станкович и заместник-кмета на Община Ниш Ненад Станкович обсъдихме и други взаимни планови хрумвания, с които ще аплайваме след откриването на новите стратегии за финансиране “, съобщи кметът на Лом доктор Георги Гаврилов.
Общините Лом и Пантелей са побратимени от 2005 година и до момента са осъществили пет взаимни плана. Поводът на визитата на ломската делегация в Ниш бе празникът на Община Пантелей, която е обособена като независима градска община пред 19 години.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР