Нов рекорден брой заразени с коронавирус от началото на епидемията.

...
Нов рекорден брой заразени с коронавирус от началото на епидемията.
Коментари Харесай

Заразените с COVID-19: Обмисля се и полицията да се включи в издирването на контактните


Нов рекорден брой инфектирани с ковид от началото на епидемията. Новите случаи за последното денонощие са над 11 хиляди, демонстрират формалните данни.

Област София-град през днешния ден мина прага от 2000 болни на 100 хиляди души. Други две области надвишават 1000 на 100 хиляди - Пловдив и Смолян.

Предложението за по-затегнат надзор в приемните за Коронавирус пациенти е на регионалната администрация. Целта е да се заловен контактните и тези със скрита заболеваемост.

„ Вие идвате с родственик, влизате в приемната, идвате с болен и го оставяте, тъй като е болен, вие сте контактно лице “, сподели Иван Кючуков, регионален шеф на София. Обмисля се по-затегнат надзор и при персоналните лекари.

Д-р Николова даде образец – тя самата знае, че пациентите живеят по трима, четирима в жилище, само че в същия миг към РЗИ се подава информация, че живеят самотно. „ Тези хора сме ги изпуснали, а се движат измежду нас и популяризират вируса “, добави Кючуков.

В петък следва предлагането да бъде разисквано и да се вземе решение по какъв начин ще се търсят контактните на болни.

По думите на регионалния шеф доста от децата в София не се афишират заболели, а родителите не се карантинират. За тези случаи се обмисля родителите на деца сред 7 и 13 година да могат да получат болничен за гледане на детето и карантината.

Ситуацията с леглата в София шефът на СРЗИ доктор Данчо Пенчев дефинира като спокойна: „ В момента леглата са увеличени и интензивните, и за наусложнени случаи – над 2000 са леглата. Имаме задоволително свободни кревати, които могат да поемат натиска на пациентопотока в София “.

Има и задоволително свободни педиатрични кревати.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР