Нов президент в Ботев (Враца) бе избран на Общото събрание

...
Нов президент в Ботев (Враца) бе избран на Общото събрание
Коментари Харесай

Промяна в устава и ръководството на Ботев

Нов президент в Ботев (Враца) бе определен на Общото заседание на клуба през днешния ден. Това е Христо Илиев, който заема мястото на досегашния началник - кметът Калин Каменов.

Промените бяха наложителни поради новия Закон за физическото образование и спорта, съгласно който юридически лица нямат право да вземат участие в ръководството на спортни клубове, които са нестопански организации. Поради тази причина се наложи отдръпването на Община Враца в лицето на кмета Калин Каменов, както и на четиримата общински съветници, които също бяха част от Общото заседание. От името на клуба отпада и думата „ общински” и по този начин названието към този момент е ПФК Ботев Враца.

Кметът Калин Каменов пък бе определен за ръководител на Инициативния комитет за честванията на вековния празник на Ботев Враца през идната пролет. Бяха разисквани няколко начинания, както и възможни противници за показателен мач, който ще бъде най-важната част от тържествата.

Калин Каменов пое ръководството на Ботев Враца преди 4 години на 8 януари, когато единомислещо бе определен за ръководител на клуба. Под негово управление мъжкият тим измина пътя от Трета лига до елитната ни група, като изигра 135 мач, завоюва 60 от тях, а 32 пъти приключи наедно. Броят на трениращите в Ботев Враца деца се усили близо 4 пъти. Изградено бе ново изкуствено игрище, както и осветяване и три нови бранша на стадион „ Христо Ботев”.

„ Уверен съм, че Ботев Враца остава в сигурни ръце. Като кмет на Враца и най-много като последовател на тима оставам покрай ежедневната работа в клуба. Финансирането е обезпечено, селекцията върви добре, задълженията са разсрочени и се заплащат постоянно, след седмица тимът лети за лагер в Турция, ще бъдат препоръчани контракти на най-малко двама от най-перспективните ни юноши в границите на този месец. Новото управление, треньорите на първия тим и в школата, както и футболистите ще продължат да имат цялостната ми подкрепа”, сподели пред членовете на Общото заседание Калин Каменов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР