Нов председател ще избере Регионалната лекарска колегия на Българския лекарски

...
Нов председател ще избере Регионалната лекарска колегия на Българския лекарски
Коментари Харесай

Двама кандидати за шеф на Лекарския съюз в Пловдив

Нов ръководител ще избере Регионалната лекарска гилдия на Българския лекарски съюз в Пловдив. Това ще стане на плануваното за 7 март, сряда, от 13,30 ч. на постоянно отчетно-изборно заседание на съсловната организация в града.

Досегашният началник доктор Георги Кръстев, откакто изкара два мандата и се трансформира в емблема на гилдията, няма право да се кандидатира повече. За всички обаче е ясно, че и отсега нататък известният ортопед ще продължи да бъде измежду главните фигури в гилдията.

" Моят правоприемник ще завари колегията в чудесно финансово положение. Сигурен съм, че ще продължим да работим дружно. Не съм осведомен кои са изявили предпочитание да се борят за председателското място, още повече че могат да показват кандидатурите си и на самото заседание ", разяснява доктор Кръстев.  Той увери, че настоящето управление не е взело решение за поддръжка на избран претендент.

Според наши източници на този стадий претендентите са двама. Това са доктор Георги Цигаровски, общопрактикуващ доктор в Пловдив с над 20 години опит в специалността, и доктор Атанас Калчев, гастроентеролог от  болница " Каспела ". В колегията са уверени, че в случай че един от двамата кандидати бъде определен за ръководител, другият ще стане негов заместител.

Очаква се Комисията по лекарска нравственос да оглави най-известният правосъден доктор в Пловдив доцент доктор Светлозар Спасов, дм, шеф на клиниката в УМБАЛ „ Св. Георги “, защото е измежду най-добре квалифицираните в правната тема.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР