Нов подход: Анцент в създаването на автомобила е начина на възприятие“ Активно

...
Нов подход: Анцент в създаването на
автомобила е начина на възприятие“
Активно
Коментари Харесай

Изпълнена с емоции: Различен подход при създаването на новата Opel Astra

Нов метод: Анцент в основаването на автомобила е „ метода на усещане “
Активно присъединяване: Половината от екипа на главния инженер на Opel Мариела Фоглер се състои от дами
Нов вид озвучаване: Специално създаден звуков акцент за новата Astra

Новата Astra отпразнува международната си премиера в централата на Opel в Рюселсхайм на 1 септември. С дръзкия си и изчистен дизайн, Astra, която за първи път се предлага и като електрифициран модел, печели внимание и предизвиква възхищение. Клиентите ще могат да започнат да поръчват модела преди края на годината. Разработката на изцяло новото шесто потомство на Astra продължи три години. В нея взе участие мощен екип състоящ се от 25 експерти. Забележително е, че половината от членовете на екипа са дами – Зузана Мажорова ръководеше плана за качество на стратегическите снабдители на Astra, разработването на напълно дигиталният кокпит, Opel Pure Panel, е създание на екипа на Хаян Ю, а дизайнът на интериорните цветове и материали се определяше от Илка Хьоберман. И несъмнено Мариела Воглер, като основен инженер, отговаряше за цялостното създаване и заложи на акцента върху „ метода на усещане “.



„ Събрахме интернационален екип, който съвместно реализира задачите си с голямо желание и взаимна поддръжка “, казва Мариела Воглер. „ Не можете да създадете автомобил, който да породи положителни чувства без да влияе на сетивата. Но не толкоз женският фактор в екипа е повлиял на резултата, а разнообразните умения и гении, които направиха сътрудничеството, взаимната ни работа и по този метод и крайния продукт по-добър. "

Истината е че новата Astra е създадена по различен метод от всеки различен модел на Opel до в този момент: тя е по-въздействаща, със силен акцент върху „ метода на усещане “. Независимо дали образно, акустично или на база удовоствието от шофирането - новата Astra провокира задоволство у клиента оттатък всички сетивни граници. „ Искахме да създадем прелестен автомобил, който да бъде мечтан “, изяснява главният инженер на Opel. В този контекст възприятието на автомобила е водещо в новата Astra и е съществена специфичност при разработването на екстериора и интериора.

Решението за тази смяна в разработването на модела е тясно свързано с построяването на новия облик на марката, който започва през 2018 г. паралелно с началото на разработването на бестселъра. По това време специалисти от областта на дизайна, маркетинга и инженеринга бяха интензивно ангажирани с въплъщаването на качествата на Opel - „ немско качество “, „ наличен “ и „ трогателен “ чрез дизайна, технологиите и същността на автомобила. Беше основана новата философия на Opel с характеристики - „ дръзновен “ и „ изчистен дизайн “. Това беше предпоставката и най-добрия миг да се сътвори модел с много специфичен темперамент, какъвто е Astra.

Впечатляващи елементи: Механизми, които въздействат дружно

Това, което прави новата Astra толкова желана, е освен нейния изчистен дизайн, но и сбора от предизвикващи страсти и силни усеща, характерности на колата. Страничните линии са обрисувани ясно, така че да дадат чувство за убеденост и стабилност. „ Като родител, който поставяйки детето си на задната седалка и затваряйки вратата, желаете да бъдете сигурен, че вие и вашето семейство сте защитени “, изяснява Мариела Воглер. От голямо улеснение е решението за отваряне на вратата на багажника при модел Astra с пет порти. Екипът е избегнал неудобството от отваряне посредством поставяне на ръката от долната страна на вратата чрез консолидиране на механизма за отключване в логото „ мълния “ на модела. Новата Astra отдава респект на своето историческо завещание с различен подробност: „ хрилете “ на C-колоната, които напомнят за Opel Kadett.

Визуална детоксикация: Намаляване до най-същественото увеличава удовлетвореността

Скокът във времето, който се осъществя в интериора на новото потомство Astra, е обвързан с характерността за „ начин на усещане “. Когато седнете зад волана, се чувствате чудесно. Това усещане за задоволеност се постига чрез изчистване на интериора до оставяне на най-същественото - екипът от разработчици го назовава „ Визуален детокс “. С новия изцяло дигитален Pure Panel аналоговите екрани на таблото остават в миналото. Вместо това новият интерфейс предлага интуитивно потребителско изживяване с изчистен външен тип. Екипът е дал някои функционалности, които се задействат с превключватели, като това има за цел да подчертае удобството на Astra. Например, когато лидерът има потребност от чист въздух, „ Max AC “ неотложно включва климатика на цялостна мощ.

Нова звукова картина: Струнните и ударните принадлежности задават тона

За да сътвори цялостна приятна атмосфера, екипът създал новата Astra се е погрижил и за звуковата сигнализация – съобразена със спецификациите за сигурност. Те осигуряват изцяло нова и приятна акустична среда - ритмичното звучене на индикаторите; предупредителният сигнал на защитния колан. За задачата екипът се е обърнал към музикант, който да запише в двукозаписно студио комплекс от звуци от струнни и ударни принадлежности, които да съпровождат водача и неговите спътници по време на пътуването и да създават комфортна атмосфера.

Ръка за ръка: „ Меко качество “ базирано на „ твърдо качество “

Възприятието като характеристика придобива ново значение в Astra, само че въпреки това други водещи качества на Opel не са пренебрегнати. „ Беше ни ясно, че новата Astra ще провокира интерес единствено ако запазим потвърдените качества на марката. “, споделя Мариела Воглер. В крайна сметка Opel от дълго време е прочут като „ надеждният “ автомобил. В допълнение към това, новата Astra носи нововъведения в компактния клас, които преди този момент се срещаха единствено в по-високите класове. Те включват най-новата версия на адаптивните светлини Intelli-Lux LED® Pixel или предните седалки, сертифицирани по AGR („ Aktion gesunder Rücken e.V ”/Кампания за здрав гръб). Едно възприятие, което доминира в екипа на Astra, е гордостта от постиженията им: „ Искаме клиентите да почувстват ентусиазма, който всички, участващи в разработката, са вложили в колата “, заключава основният инженер от името на целия си екип.

*Източник: www.opel.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР