Нов пакет от санкции срещу Русия на стойност 11 милиарда

...
Нов пакет от санкции срещу Русия на стойност 11 милиарда
Коментари Харесай

ЕК обяви нов пакет от санкции срещу Русия на стойност 11 милиарда евро

Нов пакет от наказания против Русия на стойност 11 милиарда евро обяви Европейската комисия. Днес непрекъснатите представители на 27-те страни-членки заседават по новия санкционен пакет, който би трябвало да бъде признат до 24 февруари, когато се навършва 1 година от началото на войната в Украйна, оповестява Българска национална телевизия.

Предложението планува прекъсване на износа на артикули и технологии, измежду които електроника, машини, аварийни елементи, антени и кранове, разясни ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен. Налагат се ограничавания за електронни съставни елементи, които се употребяват за съветски въоръжени системи като дронове, ракети и хеликоптери.

Новият пакет визира и Иран, който оказва помощ на Русия за войната. Още 4 съветски банки може да бъдат изключени от системата SWIFT, измежду тях " Алфа Банк ", онлайн банката " Тинкофф " и " Росбанк ", оповестяват европейски дипломатически източници пред Ройтерс. Забранява се вноса на гума и асфалт от Русия, вкарват се ограничения против заобикалянето на глобите, против разпространители на съветска агитация и военни ръководители. Ще бъдат наранени 100 организации, както и парламентаристи и висши представители на съветското държавно управление, добави висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел.

Европейските страни ще търсят и спомагателни механизми за следене на съветските активи в Европа, които да бъдат замразени и употребявани за възобновяване на Украйна. До момента В Европейския съюз са локализирани активи на Руската централна банка на стойност 33.8 милиарда евро, а се допуска, че общата стойност на замразените активи е 300 милиарда евро.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР