Нов опит за временно прекратяване на огъня в Ивицата Газа.

...
Нов опит за временно прекратяване на огъня в Ивицата Газа.
Коментари Харесай

Конфликтът в Близкия изток: Пак опит за временно спиране на огъня

Нов опит за краткотрайно преустановяване на огъня в Ивицата Газа. „ Хамас “ разгласи, че изследва предлагането за договорка, направено от Израел, Египет, Съединените щати и Катар.

По неофициална информация проектът има три стадия - замяна на израелски заложници и палестински пандизчии, филантропична помощ за анклава и 45-дневно преустановяване на огъня с капацитет за удължаването му.

Не е ясно дали „ Хамас “ ще одобри, защото упорства за цялостното евакуиране на израелските сили.

„ Вярвам, че предлагането е солидно, само че „ Хамас “ ще вземат своето решение “, съобщи Антъни Блинкен, държавен секретар на Съединени американски щати.

Спекулации към изискванията в новата договорка провокираха напрежение в израелското държавно управление. Крайнодейсният съдружен сътрудник Бен Гвир загатна, че ще напусне кабинета при „ безразсъдна договорка “.

Убити са трима екстремисти

„ Няма да изтеглим израелските отбранителни сили и няма да освободим хиляди терористи. Нищо от това няма да стане. Това, което ще стане, е безспорна победа “, сподели министър-председателят на Израел Бенями Нетаняху.

СЗО пък прикани страните донори да не стопират финансирането си за организацията на Организация на обединените нации за палестинците поради абсурда, че нейни чиновници са подкрепили офанзивата на 7 октомври.

Всичко за спора в Близкия изток следете в нашия онлайн репортаж:

Следете всички събития в този онлайн репортаж
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР