Нов музей за селфита в Швеция преобръща статуквото като превръща

...
Нов музей за селфита в Швеция преобръща статуквото като превръща
Коментари Харесай

Нов хит в Швеция: Музей за селфита отвори врати

Нов музей за селфита в Швеция прекатурва статуквото като трансформира посетителите по едно и също време в художници и експонати.

Youseum-ът, който се намира в Стокхолм, няма творби на изкуството по стените си. Вместо това неговите блестящо декорирани стаи са предопределени да служат като занимателен декор за селфита или видеоклипове на посетителите.

"Можете да вършиме готини фотоси и да създавате готино наличие за своя Instagram... Това е идеалното място за правене на видеа за TikTok ", споделя шефката София Макиниеми пред Агенция Франс Прес, до момента в който демонстрира "Стаята на емоджитата ", цялостна със сини и жълти топки с усмихнати и намръщени лица.

В други стаи можете да се заровите в бонбонени пръчици от пяна, да позирате под неонови светлини или да седнете на гигантска розова люлка за идната си профилна фотография.

"Имате осветяване, имате музика от TikTok, имате закуски, имате всички неща, които ни харесват ", споделя 18-годишната Зенеб Елмани, на посещаване с група другари.

Тя харесва атмосферата на "ерата на 2020-те години ".

За шефката Макиниеми, музеят, който се намира в търговски център, разрешава на посетителите да бъдат самите художници, макар че типичният инфлуенсър може да не счита фотосите си за изкуство.

"Това е интерактивен музей, в който можете да създадете изкуството, което желаете да видите ", споделя тя.

Концепцията за Youseum стартира в Нидерландия, където към този момент има два такива музея. С все по-широкото разпространяване на обществените медии набъбнаха опасенията по отношение на заплахите, които те крият, изключително въздействието им върху психологичното здраве на младежите, по-специално на девойките.

"Днес те са огромна част от нашето общество, тъй че за какво да не се опитаме да ги създадем по-креативни ", твърди Макиниеми.

Макар че по-възрастните генерации може да се подиграват на концепцията за музей, отдаден на видимо самовлюбената процедура да се снимаш, 70-годишният професор Бил Бъргвинкъл, който го посещава с племенницата си тийнейджърка, сподели, че би трябвало да го приемем.

"Мисля, че е прекомерно късно да се тормозим. Това е методът, по който светът е организиран в този момент ", сподели той, добавяйки, че неортодоксалният музей наподобява "изпълнява задачата си ".

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР