Нов модерен лабораторен комплекс заработва днес в Центъра по заразни

...
Нов модерен лабораторен комплекс заработва днес в Центъра по заразни
Коментари Харесай

Нов модерен лабораторен комплекс към НЦЗПБ: Изследват непознати вируси и опасни инфекции

Нов съвременен лабораторен комплекс заработва през днешния ден в Центъра по заразни и паразитни заболявания. В него ще се правят проучвания в региона на инфекциите.

В една от лабораториите в комплекса ще могат да се изследват всевъзможни вируси, в това число и такива, които до този миг не са открити, а биха могли да провокират пандемия.

Д-р Петър Марков счита, че точно коронавирусът е болестта, обърнало света наобратно

Обновена е лабораторията и за имунологични проучвания, а напълно нова е лабораторията за проучване на рискови инфекции. Тя е със специфична двойна изолираност, с цел да не се позволява разпространяване на вируси отвън нея.

''Установява се една уплаха на родителите към температурата и кашлицата'', сподели педиатърът доктор Теа Александрова

„ За благополучие до момента не сме имали такива провокации, само че е допустимо да се получи обстановка, при която да работим с изключително рискови инфекции. Такива и инфекции са ебола и марбург вирус “, разяснява доцент Ивайло Алексиев, вирусолог в НЦЗПБ.

„ Можем да изследваме всички познати вируси, в това число и непознати - с помощта на електронния микроскоп, който е с най-голямо нарастване “, уточни проф. Ива Христова, шеф на НЦЗПБ.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР