Нов луксозен жилищен комплекс в столичния квартал Изток ще отвори

...
Нов луксозен жилищен комплекс в столичния квартал Изток ще отвори
Коментари Харесай

Започва строителството на нов жилищен комплекс в столичния квартал Изток

Нов първокласен жилищен комплекс в столичния квартал " Изток " ще отвори порти през идната година, откакто вложителят в него - естонската компания Arco Vara, получи позволение за градеж.

Според информация на уеб страницата SeeNews работата по плана ще стартира още през този месец и ще завърши в края на 2018 година, откакто напролет от компанията оповестиха, че строителството ще бъде отсрочено. Причина за това беше забавянето на разрешителните от страна на Столична община.

Комплексът Iztok Parkside се състои от три здания, ситуирани сред бул. " Драган Цанков " и ул. " Тинтява ", като той ще включва 68 жилището на обща повърхност от 7676 кв. м. Очакваните доходи от продажбата на жилищата са над 9 милиона евро.

Най-много на брой ще бъдат тристайните жилища. Квадратурата им ще бъде сред от 94 и 111кв.м., като цените им стартира от 119,800 евро с Данък добавена стойност. Към тях има и опция за покупка на подземни и надземни гаражи, както и надземни паркоместа.

Финансирането на трите здания в комплекса е обезпечено на 100% от " Райфайзенбанк " ЕАД.

Това не е първият план на Arco Vara у нас. Нейната дъщерна компания " Арко Манастирски " работи по комплекса Manastirski L!VD apartments в квартал " Манастирски ливади ". Нейна е и постройката BLVD Residence, намираща се на бул. " Мадрид ".

Част от групата на Arco Vara е капиталовото сдружение " Арко фонд за недвижими парцели ", което се търгува на Българската фондова борса (БФБ).
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР