Нов литературен салон се открива в столицата, негов домакин ще

...
Нов литературен салон се открива в столицата, негов домакин ще
Коментари Харесай

Нов литературен салон „Леге 10“ в столицата

Нов книжовен салон се открива в столицата, негов хазаин ще бъде залата наул. “Леге “ № 10, етаж 1. Във всеки първи четвъртък на месеца тук ще се организират вечери, отдадени на класиците на българската художествена книжовност, както и на модерни литературни създатели, ще се показват нови книги – лирика, прозаичност, журналистика.

Откриването на салона ще стане на 8 февруари (четвъртък) в 18.00 ч. с вечер, отдадена на гениалния стихотворец и идеолог на българското националноосвободително придвижване Христо Ботев. Ще бъде показана книгата „ Борба “ на издателство „ Захарий Стоянов “, която съдържа стихотворенията на Христо Ботев, илюстрирани от Борис Ангелушев, и публикацията „ Христо Ботев- великата национална душа “. Вечерта ще бъде и поклонение пред Войводата по случай 170 години от рождението му. Гео Милев го назовава първата и най-ярката манифестация на българския породист талант, той е огнедишещото сърце на националната и обществената гражданска война.

Програмата за идващите месеци включва:

1.3.2018 година, 18.00 ч. – вечер, отдадена на 140 години от Руско-турската освободителна битка и показване на книгата на акад. Константин Косев и Стефан Дойнов „ От Шипка и Плевен до Сан Стефано и Берлин “;

5.4.2018 година, 18.00 ч. – вечер, отдадена на 140 години от рождението на Пейо К. Яворов;

3.5.2018 година, 18.00 ч. – вечер, отдадена на Гео Милев и показване на новото издание „ Септември “ с илюстрации от Борис Ангелушев.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР