Нов играч със сериозни амбиции - това е застрахователното дружество

...
Нов играч със сериозни амбиции - това е застрахователното дружество
Коментари Харесай

Инстинкт: Най-новият застраховател у нас вече има над 20 000 клиенти

Нов състезател със съществени упоритости - това е застрахователното сдружение " Инстинкт ", което закупи лиценз от Комисията по финансов контрол и към този момент има над 20 000 клиенти. Компанията е част от групата на MFG, само че възнамерява скоро да стартира да предлага продуктите си в границите на партньорска мрежа и доста да разшири своето портфолио.

Контекст : MFG е позната у нас с марки като Easy Credit, Бяла Карта, Viva Credit, iuvo и доста други в областта на кредитирането и финансите. Тя има наличие в още 6 страни - Румъния, Украйна, Полша, Северна Македония, Испания и Хърватска, като проектите са за нахлуване на огромни пазари като американския и немския.

Собственикът на Easy Credit сътвори и застрахователна компания

Тя получи лиценз от КФН

По-рано през тази година финансовият шеф на групата Петър Дамянов разяснява пред Money.bg, че точно 18-годишната експертиза от работата в sub-prime сегмента е посочила на екипа на групата, че има голямо количество хора, които са едва осведомени за същността и изгодите от застрахователните артикули.

" Нашият осигурителен лиценз е точно отправната точка за развиване на този сегмент с сложни изгоди - разширение на пазара на застрахователни услуги като цяло, повишение равнището на финансова просвета на sub-prime потребителите с произлизащите от това самостоятелни, само че и публични изгоди ", изясни тогава Дамянов.
 Какво ще предложи на клиентите си новият осигурител от групата на Easy Credit
Какво ще предложи на клиентите си най-новият осигурител в България

MFG ще употребява мощните си позиции в sub-prime сегмента и цифровите си качества, с цел да се наложи на пазара, изясни финансовият шеф на групата Петър Дамянов

Детайли : Сега точно той и Евгени Бенбасат са изпълнителни шефове на " Инстинкт ". Двамата имат опит в редица огромни компании, като Дамянов е отговарял за капиталовата тактика на MetLife България, а Бенбасат е бил изпълнителен шеф " Банково и животозастраховане " в ДЗИ.

" Принадлежността ни към огромна група ни дава убеденост и непоклатимост на пазара и нужната висока финансова адекватност, с която да подсигуряваме доверието на своите клиенти ", е представен в формалното известие да споделя Петър Дамянов.
 Логото на компанията
Източник:

Логото на компанията

Какво следва : В момента " Инстинкт " оферират през комерсиалната мрежа на Easy Asset Management, Viva Credit и Access Finance два продукта, свързани с ДНК-то на MFG - отбрана на заеми и отбрана на кредитни банки. Плановете обаче са от есента да работят с партньорска мрежа от брокери, туристически организации и други. Ще бъде създаден и онлайн канал за продажби.

Портфолиото ще включва и артикули, свързани със отбрана на дома и отбраната при пътешестване, а от " Инстинкт " акцентират, че ще се прицелят и в по-високия потребителски сегмент.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР