Нов финансов пакет, в помощ на земеделците, разработи най-голямата компания

...
Нов финансов пакет, в помощ на земеделците, разработи най-голямата компания
Коментари Харесай

Ръст в търсенето на земя на лизинг, фермери търсят ниви на изплащане

Нов финансов пакет, в помощ на земеделците, създаде най-голямата компания за ръководство на поземлена благосъстоятелност, „ Агрион “. Така финансовото сдружение се надява да помогне на фермерите да преодолеят по-лесно отрицателният резултат от пандемията, както и от неприятната годишна продукция по места в страната.

Дъщерното сдружение на компанията „ Агрион финанс “ предлага нови, по-изгодни условия за най-популярният си артикул – лизинг на земя. Отпускането му става при оптимално облекчена процедура и доста съкратени периоди, което го прави желан сътрудник пред други кредитни институции.

„ Като национално виновна компания, нашата цел постоянно е била да поддържаме българското земеделие. Затова разработихме специфичен пакет, който да помогне на родните фермери да преминат през тази сложна обстановка. Често достъпът до финансиране е една от главните аргументи хората да не се занимават със земеделие. Затова нашите артикули ще стигат до фермерите по-лесно, по-бързо и най-много преференциално “, разясниха от компанията.

Най-популярният артикул на „ Агрион финанс “ е лизингът на земя. Дружеството предлага финансиране до 100%, освен това – без самоучастие. Това е съществено облекчение за земеделските производители, които имат опция да купят парцели, без това да наруши финансовото им обмисляне или да си набират нужното финансиране, без да се лишават от активи.

Оценката за парцела се прави от специалистите на „ Агрион “ и е безусловно безвъзмездна. Ако съответствува с цената на имота, фермерът не дължи първична вноска, а непосредствено стартира да погасява лизингови вноски. Обезпечението е земеделска земя, а погасителният проект е според от характерните потребности на лизингополучателя. Фермерите могат да изберат на какъв брой вноски и по кое време да изплащат лизинга си, като съобразят тези заплащания с приходите, които имат по интервали. Дружеството не начислява такса за разглеждане на документи, липсва и такса ангажимент.



За записаните аграрни производители и юридическите лица не се изисква кредитна история и обстоен бизнес проект, каквито са наложителните условия на други кредитни институции.

Допълнително облекчение е, че кандидатстването може да стане съвсем напълно цифрово – през секцията в уеб страницата на „ Агрион “. Клиентът може да извърши съвсем всички интервенции от страницата, без да се постанова да напуща дома си и да посещава непрестанно офиси.

„ Целта ни е оптимално да облекчим дребните и междинни производители и притежателите на земя, които постоянно не могат да отговорят на високите условия на другите кредитни институции “, прецизираха от „ Агрион Финанс “. Според специалисти по кредитиране, едно от сериозните преимущества на компанията, е че не се изисква прекачване на сметки. Повечето финансови институции имат експлицитни условия паричните потоци да минават през тях при положение на разпределяне на лизинг.

Проучване на „ Агрион Финанс “ демонстрира, че всеки четвърти притежател на земя е имал потребност от в допълнение финансиране през последната година, а над 200 хиляди души са изтеглили заем.

Пълната информация за продуктите на „ Агрион финанс “ можете да откриете на уеб страницата на компанията на адрес или на националния телефон 0800 111 66.

(платено съобщение)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР