Нов доклад на Световната здравна организация (СЗО) предупреждава за клъстери

...
Нов доклад на Световната здравна организация (СЗО) предупреждава за клъстери
Коментари Харесай

Китай призна за плъзнала пневмония при децата

Нов отчет на Световната здравна организация (СЗО) предизвестява за клъстери на пневмония при деца в Северен Китай.

От средата на октомври, сподели СЗО, Северен Китай регистрира нарастване на респираторните болести в съпоставяне със същия интервал от предходните три години.

Актуализацията идва, откакто хората в обществените медии съпоставят повишаването на респираторните болести в Китай с епидемията от COVID-19 през декември 2019 година, съобщи Днес.бг

Китайските управляващи споделиха по време на конференция на 13 ноември, че нарастването може да се дължи на премахването на рестриктивните мерки за COVID-19 и на разпространяването на известни вируси като грип, респираторен синцитиален вирус, SARS-CoV-2 (вирусът, който предизвиква COVID-19 ) и mycoplasma pneumoniae, постоянно срещана бактериална зараза, която нормално визира по-малки деца.

В новия отчет, който прегледа поисканите данни от Китай, СЗО споделя, че нарастването на случаите е настъпило по-рано през сезона, само че не е ненадейно поради премахването на рестриктивните мерки за COVID-19, както се следи по сходен метод в други страни.

СЗО добави, че китайските здравни управляващи не са разкрили нови или необикновени патогени и че повишаването на респираторните болести не е довело до натоварване, което да надвишава болничния потенциал.

Според СЗО няма индикации, че епидемията в Китай съставлява някаква световна опасност и предлага да не се постановат никакви ограничавания за пътешестване " въз основа на настоящата налична информация за това събитие ".

" При настоящето огнище на респираторно заболяване докладваните признаци са общи за няколко респираторни болести и към сегашния миг китайските системи за наблюдаване и болнични системи оповестяват, че клиничните прояви са породени от известни патогени в обращение ", гласи отчетът. " Mycoplasma pneumoniae е постоянно срещан респираторен патоген и честа причина за детска пневмония. Лекува се елементарно с антибиотици. "

Това е първият цялостен грипен сезон в Китай след повдигането в края на предходната година на някои от най-строгите ограничавания за прекъсване на COVID-19 в света. Те сведоха до най-малко излагането на доста хора на необятен набор от патогени в продължение на три години.

Други също по този начин споделиха опасения, че Китай не споделя съответна информация с интернационалната общественост, защото Китай и СЗО преди този момент бяха подложени на критика за тяхната бистрота при докладването на първичните случаи на COVID-19.

Генералният шеф на СЗО Тедрос Адханом Гебрейесус тази година разкритикува неналичието на изясненост в Китай по отношение на имунологичната обстановка в нацията. По-рано Пекин акцентира, че е бил открит и транспарантен по отношение на своите данни.

Междувременно, защото СЗО продължава да преглежда тези респираторни болести, тя предлага на хората в Китай да се опитат да понижат риска от заразяване с респираторно заболяване, което включва " целесъобразна ваксинация; съблюдаване на отдалеченост от хора, които са болни; оставане у дома, когато са болни; тестване и медицински грижи, в случай че е необходимо; носене на маски съгласно случая; обезпечаване на добра вентилация; и постоянно миене на ръцете. "

СЗО, която следи от близко обстановката и е в стеснен контакт с националните управляващи в Китай, съобщи, че ще продължи да дава актуализации съгласно условията.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР