Нов дългосрочен заем възнамерява да поеме Община Пазарджик. Общият му

...
Нов дългосрочен заем възнамерява да поеме Община Пазарджик. Общият му
Коментари Харесай

Общината тегли заем за нови проекти и покриване на стари дъл...

Нов дълготраен заем има намерение да поеме Община Пазарджик. Общият му размер е над 20 милиона лв.. Общественото разискване по тематиката следва на 13 декември.

Бъдещият дълг е с три подлимита, като с него ще се рефинансира действителен дълг и ще се обезпечи в допълнение финансиране за осъществяване на планове по стратегии на Европейския съюз и планове, свързани с финансовата стратегия, написа в поканата на кмета Тодор Попов за идното обществено разискване, планувано за 13 декември от 10,00 часа в залата на Общинския съвет.

Първият подлимит е с оптимален размер 13 милиона лв., а точната сума ще бъде избрана след извършената процедура за избор на финансова институция. Той ще бъде под формата на дълготраен дълг, стихотворец с контракт за банков заем за рефинансиране на настоящ дълг в Общинска банка. Обезпечението ще бъде залог върху лични доходи и изравнителна дотация за интервала на деяние на контракта в размер на не повече от 100%. Условията на погасяване ще бъдат съгласно изискванията на банката, не е очакван гратисен интервал.

Вторият подлимит ще бъде до 3,5 милиона лв., също дълготраен дълг, стихотворец с контракт за револвиращ банков заем за мостово финансиране за осъществяването на планове, финансирани и съфинансиране от фондовете на Европейски Съюз. Обезпечението е
залог върху лични доходи и изравнителна дотация за интервала на деяние на контракта в размер на не повече от 100%, в това число и договорите, предмет на финансиране. Усвояването е планувано на части, против показване на контракти по европроекти, за които е належащо мостово финансиране. Крайният период на погасяване е до 5 години от датата на подписване на контракта за заем. На всеки нов годишен интервал банката ще реализира мониторинг на кредитната договорка. Погасяването ще става със лични доходи.

Третият подлимит е с оптимален размер до 3 милиона лв.. Той ще бъде дълготраен дълг, стихотворец с контракт за банков заем за осъществяване на вложения, съгласно финансовата стратегия на община Пазарджик. Ще бъде гарантиран
залог върху лични доходи и изравнителна дотация за интервала на деяние на контракта в размер на не повече от 100%. Срокът за асимилиране е 18 месеца. Погасяването ще стане до 7 години от датата на подписване на контракта за заем. Гратисен интервал - до 18 месеца, на равни месечни вноски след приключване на гратисния интервал, съгласно опцията за годишен размер на заплащанията. Издължаването ще става от лични доходи и от общата изравнителна дотация.

Още един дълготраен дълг в размер на 1 451 947 лв. е очакван за застраховане на контракт с обезпечен резултат (ЕСКО) за планиране, доставка и внедряване на система за външно изкуствено осветяване в град Пазарджик. Срокът за погашение е 5 години.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР