Нов антирекорд по ниска избирателна активност и патова ситуация в

...
Нов антирекорд по ниска избирателна активност и патова ситуация в
Коментари Харесай

Социолози очакват нов антирекорд на избирателната активност на 2 октомври

Нов антирекорд по ниска изборна интензивност и патова обстановка в Народното събрание след изключителните парламентарни избори предвидиха социолози, участници в кръглата маса на тематика: „ Изборите – решение или продължение на политическата рецесия “. Дискусията събра политолози и социолози от разнообразни организации във Факултета по публицистика и всеобщи връзки (ФЖМК). Организитор на събитието е изчерпателен клуб „ Екзаминър “.

Социологът Юлий Павлов разяснява, че акцията на съвсем всички политически сили е ориентирана към твърдите гласоподаватели. По думите му най-често се насочат отрицателни послания, свързани с това с кого те няма да се коалират и кои са нездравословни за България. Това не е метод да се привлекат колебаещи се гласоподаватели, по този метод се надъхва твърдото ядро, сподели Павлов.

" Очаквам, че интензивността ще бъде по-ниска в сравнение с през ноември предходната година. Тогава гласоподаваха малко под 2,7 млн. души, в този момент ще гласоподават, съгласно мен, към 2,4 млн. души. Така или другояче ще имаме нов антирекорд ", предвижда социологът.

По думите му с тези „ червени зидове “, които партиите издигат по време на акцията - отрицателните послания, които насочат, е доста малко евентуално да сформират държавно управление.

В резюме на полемиката Павлов уточни, че обстановката в Народното събрание ще бъде по-скоро патова и няма да може да се сформира държавно управление без присъединяване на един безусловно недопустим от европейска позиция сътрудник. Социологът чака след мобилизацията, оповестена от съветския президент Владимир Путин, по-силен и повишен напън от европейските ни и американските ни сътрудници за сформиране на държавно управление у нас. Идеята България да продължава да се ръководи от служебно държавно управление на Румен Радев не се харесва доста от нашите евроатлантически сътрудници, счита той.

Социологът Евелина Славкова също разяснява, че до момента в който в предходните предизборни акции сме имали протестен избор, в този момент се чака до изборните урни да отидат твърдите гласоподаватели. Славкова също предвижда ниска изборна интензивност. „ Няма нова политическа групировка, която да вдигне подобен протестен избор, какъвто имахме предходната година. Не се обрисуват особени изненади в резултатите, които ще следим на 2 октомври “, добави тя.
Славкова регистрира също, че има политическа групировка с доста прикрит избор.

„ Хората не споделят, че ще гласоподават за нея. В предишното Народно заседание тя по един или различен метод бе дистанцирана, както от болшинството, по този начин и от опозицията в Народното събрание. С тези си позиции тя може да успее да завоюва задоволително електорална поддръжка, която да я изведе на по-предни позиции “, добави социологът.

Очакванията на хората са сигурно за сформиране на кабинет поради социалноикономическите проблеми, безапелационна бе Славкова.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР