Нов 3-годишен протокол за сътрудничество подписаха Варненският свободен университет и

...
Нов 3-годишен протокол за сътрудничество подписаха Варненският свободен университет и
Коментари Харесай

ВСУ „Черноризец Храбър“ и Португалският институт „Камойш“ подписаха нов 3-годишен протокол за сътрудничество

Нов 3-годишен протокол за съдействие подписаха Варненският свободен университет и Португалският институт за съдействие и език „ Камойш “. Документът бе доказан с подписите на посланика на Португалия в България Н. Пр. Ана Мария Рибейро да Силва и президента на ВСУ „ Черноризец Храбър “ доцент доктор Красимир Недялков. Това стана по време на визитата на дипломата в университета. „ Имаме предпочитание да продължим връзката и португалският език да бъде част от езиковата стратегия на ВСУ „ Черноризец Храбър “, с цел да повишим интереса на студентите към нашия език и просвета “, показа дипломат Да Силва. Тя бе съпроводена от шефа на Института „ Камойш “ Анализа Гордино и преподавателя по португалски език и докторант на университета Румяна Станева.

Посланик Да Силва бе отличена със златен плакет с лика на Черноризец Храбър от президента доцент доктор Недялков за сполучливото съдействие и поддръжката на посолството на Португалия.

Варненският свободен университет е одобрен сътрудник на Португалския институт за съдействие и език „ Камойш “. Началото на взаимната работа бе сложено през 2019 година През последните години над 70 студенти и преподаватели се потопиха в хубостта на езика на Луиш Ваш де Камойш. Университетът получи образователни системи за учещите португалски език, дарени от Институт „ Камойш “. Висшето учебно заведение работи интензивно с португалски университети по стратегиите за студентска и преподавателска подвижност „ Еразъм+ “. Предстои трима преподаватели от Юридическия факултет на ВСУ „ Черноризец Храбър “ да посетят Университета на Лисабон и да изнесат лекции там. Студентът в компетентност „ Право “ Лора Левичарова се приготвя за студентска подвижност, която ще се организира също в Университета на Лисабон. Варненският свободен университет има съглашение по стратегия „ Еразъм+ “ с Политехническия институт на Сантарем, където към този момент гостува като преподавател учител на университета. Дългогодишно е партньорството и с университета в град Порто.

По време на визитата на Н. Пр. Ана Мария Рибейро да Силва бяха разисквани въпроси за разширение на съдействие, като още веднъж бе коментирана концепцията за основаване на Португалски център или методически кабинет в университета, присъединяване на португалски студенти в летни школи във ВСУ „ Черноризец Храбър “ и провеждането на езикови стажове на наши студенти в Португалия.

Посланик Да Силва и съпровождащите я лица разгледаха университета и се срещнаха с опциите, които кампусът дава.

Португалският език е част от богатото езиково портфолио, което се предлага на студентите от Департамента за чуждоезиково образование и следдипломна подготовка на Варненския свободен университет, наред с проучването на британски, немски, френски, испански, съветски, италиански и български език за задгранични студенти, както и японски език. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР