Нотариуса е имал интерес към активите на КТБ. Тя беше

...
Нотариуса е имал интерес към активите на КТБ. Тя беше
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: Няма старо и ново статукво, има само едно и играчите му са на първия ред

Нотариуса е имал интерес към активите на КТБ. Тя беше фалирана през 2014 година Това написа в този момент в изявленията, които бяха направени от Антикорупционния фонд на чуването на Висш съдебен съвет.

Това съобщи някогашният вътрешен министър Цветан Цветанов в ефира на NOVA NEWS. „ Аз не мога да бъда съответен в тази посока, тъй като нямам данни на активите, които по-късно се разпродаваха. Но мисля, че има задоволително данни, които могат да бъдат тествани ”, сподели Цветанов.

Той акцентира, че във краткотрайната комисия в Народното събрание би трябвало да бъде прегледан и казусът „ 8-те джуджета ”, както и назначенията в правосъдната система.

„ Там е ключът. Там са висшите магистрати, които са взели участие дружно с Нотариуса ”, сподели Цветанов. Когато той самият беше вътрешен министър, не му е било докладвано името на Мартин Божанов.

" Нямам съмнения кой е гарант. Той имаше толкоз доста врагове измежду всички тези негови жертви ”, сподели Цветанов.

Бившият вътрешен министър разяснява и политическата обстановка в страната и идната ротация.

„ Мисля, че това е най-приемливият вид за всички ", разяснявайки акад. Николай Денков да остане министър председател. " Може би единствено за Габриел няма да е най-хубавото. Но въпреки всичко ще има европейски избори тази година и целият негатив ще бъде повлечен от нея като министър-председател. Ако остане Денков, по време на акцията ще следим това, което видяхме на локалните избори – офанзивите на ГЕРБ бяха доста по-остри по отношение на министър-председателя Денков и министрите от Политическа партия ”, съобщи Цветанов.

Според него настояването за „ втори глас на открито ” е несъстоятелна теза. „ Външно министерство съставлява страната ни, а не избрана политическа мощ ”, сподели Цветанов.

Той проучва и репликата на Кирил Петков, че задкулисието стои на първия ред. „ За мен това е признание. Няма ново и остаряло, към този момент има едно статукво, това е Кирил Петков и всички играчи на първия ред ”, сподели Цветанов.

За европейските избори той съобщи, че партията му води диалози с други политически обединения, с които да вземат участие дружно.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР