Носителят на Златната топка Карим Бензема сложи край на кариерата

...
Носителят на Златната топка Карим Бензема сложи край на кариерата
Коментари Харесай

Карим Бензема обяви оттеглянето си от националния отбор на Франция

Носителят на " Златната топка " Карим Бензема постави завършек на кариерата си в националния тим единствено ден, откакто Франция загуби финала на международното състезание в Катар, осведоми Агенция Франс Прес.

" Петлите " след осъществяване на дузпи.

" Направих напъните и грешките, нужни, с цел да бъда тук, където съм през днешния ден, и се гордея с това! Написах моята история и тази с националния тим завършва тук ", написа 35-годишният Бензема в Twitter.

J’ai fait les efforts et les erreurs qu’il fallait pour être là où je suis aujourd’hui et j’en suis fier!
J’ai écrit mon histoire et la nôtre prend fin.
— Karim Benzema (@Benzema)

Той беше заставен да се отдръпна от Световното състезание още преди първия им мач заради. Бензема се възвърне по време на шампионата и стартира усилени тренировки, като се спекулираше, че мястото му се национални отбор се пази, още повече, че не бе извикан негов заместител и тимът на Дидие Дешан остана с 25 души.

Селекционерът на французите няколко пъти отхвърли да дава отговор на въпроси дали е допустимо Бензема да се върне в тима. Футболистът разгласява своя, с която очевидно загатна за обтегнати връзки с управлението. Карим Бензема отхвърли и да бъде част от формалната делегация на Франция за финала, водена от президента на републиката Еманюел Макрон.

Бензема има 97 мача и 37 гола за Франция. Като част от националния тим той стана сребърен медалист от Световното състезание през 2022 година и победител в Лигата на нациите през 2021 година

През 2015 година Бензема беше отхвърлен от националния тим поради скандал с изнудване на съотборник. Той се завърна в отбора едвам през 2021 година

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР