Носителят на наградата Световен автомобил на годината за 2023 г.

...
Носителят на наградата Световен автомобил на годината за 2023 г.
Коментари Харесай

Hyundai IONIQ 6 вече e в България

Носителят на премията Световен автомобил на годината за 2023 година се предлага у нас на цена от 96 900 лева с Данък добавена стойност.

Светлин Желев преди 10 секунди 0 Сподели

Най-четени

IT НовиниДаниел Маринов - 21:17 | 08.07.2023

Ето за какво тв приемниците се мерят диагонално и в инчове

АвтомобилиИван Давидов - 22:34 | 07.07.2023

Това различно гориво за ДВГ обезпечава 90% по-малко излъчвания спрямо бензина

IT НовиниДаниел Маринов - 18:00 | 08.07.2023

Разработиха елементарен, безвреден и ефикасен репелент за комари, към който не могат да привикнат

Светлин Желевhttps://www.kaldata.com/Главен редактор

IONIQ 6 се предлага с набор от задвижващи мотори и тягови акумулатори, които дават отговор на потребностите на всеки клиент. „ Голямата “ батерия с потенциал 77,4 кВтч може да се комбинира със задвижване на задните колела (RWD) или задвижване на всички колела (AWD). Най-мощната версия, произвеждаща комбинирана мощ от 239 кВт и 605 Нм въртящ миг. Тази настройка може да форсира от 0 км/ч до 100 км/ч за 5,1 секунди. Срещу 122 900 лева с Данък добавена стойност почитателите на марката могат да се любуват на най-високото равнище на съоръжение Premium, пробвайки динамичността на автомобила.

„ Малката “ батерия 53кВтч е съчетана със задно предаване и доближава мощ от 173 кВт (150 к.с), а записаното ускоряване от 0 до 100 км/ч е 8.8 сек. От своя страна, огромната батерия, която е комбинирана с два електромотора и задвижване на 4-те колела, впечатлява с 277 кВт (325 к.с).

Hyundai IONI 6 EV е с дълъг пробег, огромна мощ и доста занимателни софтуерни функционалности, вложени в ежедневното шофиране. Той има 6 има опция за супер бързо зареждане от 10% до 80% за 18 минути и е направен от устойчиви материали, с цел да се лимитират излъчванията и отпадъците.

IONIQ е въодушевен от концепцията Prophecy EV на Hyundai и направи своя дебют дебют на AutoMobility в Лос Анджелис в края на 2022 година Това е супер аеродинамичен седан с четири порти, който е вторият модел на Hyundai, ситуиран върху новата електрическа световна модулна платформа на Hyundai. Освен това тя разрешава потреблението на два електромотора, повече вътрешно пространство и усъвършенствани характерности. IONIQ е част от плануваното внедряване на 17 BEV модела на Hyundai, от които той възнамерява да продаде над 1,8 млн. броя по света до 2030 година

Това, което свързва моделите на Hyundai EV, е задължението към виталното пространство, „ параметричните пиксели “ и устойчивостта. IONIQ има голямо пространство спрямо по-старите по-тесни EV, „ параметрични пиксели “, които съставляват огромен брой пиксели, намиращи се във фаровете, датчиците, детайлите на тапицерията и други, както и устойчиви материали, употребявани за направата на автомобила. IONIQ има модулно табло със сензорен екран, централна подпора, цялостна с място за предпазване, 64-цветна система за амбиентно осветяване и пикселни светлини на кормилото, които светват при активиране на системата за гласово различаване, която демонстрира и положението на зареждане.

Освен това са употребявани екологично чисти материали, в това число интериорни тапицерии от устойчива кожа, рециклирана тъкан от полиетилен терефталат, био кожа от термопластичен полиолефин на арматурното табло, био PET тъкан на таблото, био багра от растителни масла, употребена за вратите, и рециклирана рибарска мрежа, направена в килим. В екстериора е употребена рециклирана пигментна багра от излезли от приложимост гуми за страничните облицовки и пигментна багра от бамбуков въглен за каросерията.

Моторите могат да бъдат конфигурирани и единствено със заден мотор или с челен и заден мотор. Конфигурацията с два мотора разрешава задвижване на всички колела и мощ от 320 конски сили. Това ви обезпечава време от нула до 100 под пет секунди, което не е ужасно ускоряване, само че е повече от задоволително за множеството водачи.

По-големият пробег обаче идва от конфигурацията с един мотор – 550 километра. При AWD конфигурацията с два моторс пробегът към момента е 500 километра, като и двата разновидността са повече от задоволителни за пътешестване до работа или за къси пътувания. Зареждането може да се реализира посредством голям брой варианти, в това число бързо зареждане, което разрешава увеличение на пробега с 100 км благодарение на 350-киловатово бързо зарядно устройство единствено за пет минути, което ни харесва. Стандартното бордово зарядно устройство може да извърши цялостно зареждане за седем часа и 10 минути, като употребява зареждане от равнище 2.

С пробег от 614 км по WLTP, Hyundai’s IONIQ 6 се подрежда всред най-енергийно ефикасните всеобщи електрически автомобили, предлагани на пазара. IONIQ 6 е със свръхнисък аеродинамичен коефициент на противодействие от 0,21, което способства за неговия пробег. Архитектурата E-GMP на IONIQ 6 може да поддържа както 400V, по този начин и 800V мощ за зареждане, като общоприетото зареждане е 800V. Със зарядно устройство с мощ 350 кВ, IONIQ 6 се зарежда от 10% до 80% единствено за 18 минути. Vehicle2 Load и матричните LED фарове са единствено част от екстрите, включени в първото равнище на оборудване Цените на автомобила във версията с 77.4 кВч батерия и задвижване 4х4, започват от 114 400 лева с Данък добавена стойност. ВЕРСИЯ Ниво на съоръжение Exclusive Ниво на съоръжение Premium IONIQ 6 53 кВтч задно предаване 96 900 лева. – IONIQ 6 77.4 кВтч задно предаване 104 900 лева. 114 900 лева IONIQ 6 77.4 кВтч HTRAC 4×4 111 900 лева. 122 900 лева.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР