Носителят на награда Оскар Джефри Ръш спечели делото за клевета

...
Носителят на награда Оскар Джефри Ръш спечели делото за клевета
Коментари Харесай

Джефри Ръш спечели дело за клевета срещу австралийския "Дейли телеграф"

Носителят на премия " Оскар " Джефри Ръш завоюва делото за клюка против австралийския клон на медийната група на Рупърт Мърдок News Corp. В края на 2017 година нейното издание на " Дейли телеграф " в Синди упрекна артиста, че се е държал " неуместно " с Ерин Джийн Норвил по време на продукция на " Крал Лир " в " Сидни тиътър къмпани ", съобщи " Ройтерс ".

Заключението на Федералния съд е, че австралийският вестник не е съумял да потвърди, че оповестената от него история е истина. Това е предизвикало на Ръш обилни финансови вреди - анулирани задължения в киното, както и се е отразило негативно върху кариерата му и имиджа му. Обезщетението, което артистът ще получи, е в размер на 610 млн. $.

" Това е била една безотговорна обява на сензационна публицистика от най-лошия тип ", прочете заключението на решението в претъпканата правосъдна зала съдията по делото Майкъл Уигни.

67-годишният Ръш твърди, че обвиняванията са скалъпени небрежно, тъй като медията е желала да трансферира абсурда с филмовия продуцент Харви Уайнстийн в Съединени американски щати на австралийска земя. Според Уигни вестникът не е проучил кактто би трябвало информацията, преди да я разгласява.

Представители на " Дейли телеграф " оповестиха, че не са съгласни със правосъдното решение.

 Ерин Джийн Норвил
© Associated Press

Ерин Джийн Норвил

В края на 2017 година обява във вестника упрекна Ръш в " неуместно държание " към актрисата Ерин Джийн Норвил по време на продукция на " Крал Лир " в австралийски спектакъл. Според артиста оповестените истории, както и заглавието на първата публикация King Leer ( " Царят похотливец " - бел. ред.) са внушили, че той е " огромен перверзник " и е махленски в " разврат ", което е довело до " обилни вреди " за него.

Според Уигни макар неразбираемата на изказванията на вестника, читателите са били подведени да се съгласят с изявленията поради вълната от обвинявания към авторитетни хора от света на киното, последвали случая с Харви Уайнстийн, и придвижването #MeToo. В публикациите на " Дейли телеграф " не е бил посочен източникът на информацията, а Ерин Джийн Норвил не е коментирала случая пред медията, нито е желала той да става обществено прочут.

Норвил се е съгласила да свидетелства в интерес на отбраната на вестника и в правосъдната зала е удостоверила, че Ръш я е докоснал по гърдите по " несъответствуващ метод " и я е унижил със " полови подмятания ".

Уигни обаче се съмнява в достоверността на изказванията й. " Според мен девойка Норвил сподели пред съда, че е очевидец, който е податлив от време на време да преувеличава и да доукрасява изказванията си ", сподели той. В поддръжка на думите си Уигни се базира на обилни разлики в свидетелските показания на Норвил и на други артисти, взели участие в продукцията, които са подкрепили версията на Джефри Ръш.

" Аз заставам зад думите си ", разгласи Норвил след решението на съда.

Мненията на Норвил и Ръш съответстват по една точка - и двамата разясниха, че в този случай няма спечелили и победени и той е надълбоко мъчителен за всички, забъркани в него.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР