Носителят на купата на Германия Айнтрахт (Франкфурт) също задмина Байерн

...
Носителят на купата на Германия Айнтрахт (Франкфурт) също задмина Байерн
Коментари Харесай

Айнтрахт смачка Шалке след ново представление на водещия реализатор в първенството

Носителят на купата на Германия Айнтрахт (Франкфурт) също задмина Байерн (Мюнхен) в класирането на Бундеслигата, откакто надигра Шалке 04 с 3:0 на собствен терен в заключителния конфликт от 11-ия кръг. “Орлите” пречупиха своя конкурент с три гола през второто полувреме, когато си пролича по-добрата им физическа форма. Нов мощен мач изнесе Лука Йович, който с две попадение поведе в голмайсторската листа на шампионата с 9 гола, минавайки пред съотборника си Себастиен Алер, Аласен Плеа (Борусия М), Пако Алкасер и Марко (и двамата от Борусия Д), които имат по 8. Младият сръбски нападател е толкоз високо в листата поради петте си попадения, които наниза в един дуел - против Фортуна (Дюселдорф) през октомври.

Алер осъществя третия гол на “Комерцбанк Арена” в 80-ата минута, а в края пропусна самичък против вратаря. Отделно и двата състава удариха по една греда посредством Анте Ребич за домакините и Йевген Коноплянка за Шалке.

С това проваляне тимът от Гелзенкирхен е единствено на точка над рисковата зона.

Първото полувреме беше равностойно и в това време скучно, само че след почивката нещата се трансформираха. Предимството на състава на Адолф Хютер нямаше по какъв начин да не даде резултат. В 61-вата минута Ребич се възползва от две поредни неточности на Салиф Сане и подаде на Йович, който вкара за 1:0. В 73-ата минута сръбският национал повиши на 2:0 след пробив на Филип Костич по лявото крило, а в 80-ата Алер заби кълбото под гредата след безредие след корнер.

Frankfurt reach out and touch the top 4 @eintracht_eng #SGES04 3-0 pic.twitter.com/C105ZXjDUX
— Bundesliga English (@Bundesliga_EN) November 11, 2018
Футболистите на Шалке дадоха отговор единствено с два удара във вратата и трябваше да се примирят със загубата. СТАТИСТИКА МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА КЛАСИРАНЕ
Бундеслига 11 кръг, неделя 11 ноември  Айнтрахт Франкфурт 3:0краен резулат  Шалке 04
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР