Носителят на Купата на България - Локомотив Пловдив, постигна победа

...
Носителят на Купата на България - Локомотив Пловдив, постигна победа
Коментари Харесай

Локомотив нокаутира Славия насред София

Носителят на Купата на България - Локомотив Пловдив, реализира победа в първия мач от третия кръг в родната efbet Лига. „ Смърфовете” взеха „ чист успех”, откакто надвиха с 2:0 при визитата си на Славия на стадиона в столичния квартал „ Овча Купел”. Двете попадения за „ черно-белите” в срещата бяха дело на Анте Аралица в 33-ата минута, а в 81-ата Бирсент Карагарен наказа неточност при изнасяне на топката от „ белите” и узакони триумфа за пловдивчани.

По този метод Локомотив записа втора поредна победа и към този момент има актив от шест точки. Така „ смърфовете” заеха лидерското място преди европейската им случка против черногорския Искра, само че останалите 12 тима са с мач по-малко. Славия, от своя страна, остава зазидан на предпоследното място с едвам една точка от три кръга, като по-лошото е, че „ белите” имат единствено един осъществен гол няколко дни преди гостуването на албанския Кукеши в мач от първия квалификационен кръг на Лига Европа.

Първите пет минути на срещата предоставиха здрава борба в средата на терена сред двата ни евроучастника, само че нямаше удари по посока на двете порти. След четвърт час игра Парвиз Умарбаев центрира топката от фаул, само че Малембана не съумя да засече с глава към вратата на Стергиакис. Миг по-късно пък Лукас Салинас бе изведен вдясно на наказателното поле на " белите " и стреля от придвижване, само че много неопределено в навън.

Славия получи право да извърши ъглов удар в 27-ата, а защитата на Локомотив работи едва. Последваха серия от опити за удари от страна на " белите ", само че все се намираше футболист на " смърфовете ", който да блокира изстрелите.

В 34-ата минута гостите откриха резултата, откакто Димитър Илиев пусна пас зад тила на отбраната на Славия и откри Аралица. Той, от своя страна, нанесе диагонален удар с левия крайник, който не остави шансове на Стергиакис.

В 44-ата минута Аралица направи призрачен пропуск. Димитър Илиев с тил към вратата на Славия изведе Анте Аралица очи в очи със стража на домакините. Нападателят на " смърфовете " стреля неприятно от близко и Стергиакис мазета с крайник.

В 54-ата минута от второто полувреме Бранител на Локомотив сбърка неприятно пред наказателното си поле, а Димитър Рангелов овладя. Опитният нападател стреля след завъртане от въздуха, само че Алмейда отклони в корнер. Пет по-късно още веднъж Рангелов можеше да изравни резултата, само че ударът му с глава отиде навън. В 64-ата домакините направиха нахлуване отдясно, а топката бе пусната паралелно по земя към Филип Кръстев. Той стреля, само че Мартин Луков мазета с две ръце и кълбото се върна към Рангелов. Той, от своя страна, опита акробатично ножично осъществяване, само че шутът му беше неакуратен.

В 69-ата минута Андреа Христов стреля с глава, само че Луков умерено улови. Две по-късно гостите направиха нахлуване отляво, като топката стигна до Карагарен. Той насочи удар от близко, само че Стергиакис се намеси и мазета, а последвалият удар на Аралица беше блокиран от бранител на Славия.

Активните дейности на Радослав Терзиев отдясно не стопираха и той центрира топката към Филип Кръстев в 73-ата. Звездата на " белите " скочи високо и стреля с глава, само че ударът не беше прецизен. В 81-ата минута гостите сложиха точка на разногласието. Филип Кръстев сбърка в личната си половина, а Карагарен лиши и напредна към наказателното поле. Той стреля по диагонал от дребен ъгъл и не остави безусловно никакви шансове на Стергиакис да се намеси.

Димитър Илиев засече с глава центриране от фаул отдясно в 85-ата минута и осъществя попадение, само че страничният арбитър подвигна флага си и отсъди засада. Постепенно " белите " потеглиха в масирано търсене на попадение, само че вместо това в четвъртата минута от добавеното време ​Лукас Салинас можеше да вкара трети гол, само че опитът му беше неакуратен. Това беше и последната по-интересна обстановка в откриващия кръг от efbet Лига.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР