Носителката на световния приз Най-добър изпълнител на класическа музика за

...
Носителката на световния приз Най-добър изпълнител на класическа музика за
Коментари Харесай

Арменска оперна прима с концерт във Варна

Носителката на международния приз " Най-добър реализатор на класическа музика за 2018-та “ Хасмик Харутюнян ще бъде звездата на идния концерт, който е проведен във връзка на 113-та годишнина от основаването на Общоарменския Благотворителен съюз " Парекордзаган “.

Концертната оперна церемония ще се състои на 14 април от 18:00ч. на сцената на Градска художествена изложба " Борис Георгиев “ във Варна. Очакваме AGBU Chamber Orchestra Varna под палката на маестро Левон Манукян в колаборация от музиканти на България и Армения. В програмата ще чуем творби на Франц Лехар, Луиджи Денца, Армен Тигранян, Франческо Сартори, Жан-Патрик Капдевиел, Хачатур Аветисян, Едгар Ованесян, Комитас.

Хасмик Харутюнян е родена в Мусалер, Армения. От ранна детска възраст стартира занимания по музика и след това приключва Консерваторията в Ереван. Талантлива и мощно харизматична, Хасмик е една от огромните очаквания на класическата сцена. Оперната прима, представител на арменската музикална школа е носителка на влиятелни редица интернационалните награди като: 1-ва премия на Международен конкурс за музикални реализатори " Ренесанс “, 1-ва премия на Национален конкурс " Татевик Сазандарян “, 1-во място в конкурс отдаден на основаването на Университет по изкуства  Армавир и други Връх в кариерата на Хасмик Харутюнян е наградата " Най-добър реализатор на класическа музика за 2018 година “, връчен от Световната Асоциация за изпълнителски изкуства. Към сегашния миг, сопраното е солистка на квартета Opera Viva и вокален възпитател към Детски център за развиване " Шенгавит “.

Специални гости-изпълнители на идния концерт са изявените музиканти Арис Кешишян – пиано, с осъществяване на Арно Бабаджанян, както и Симеон Пилибосян - тенор, Иво Нейчев – пиано, Даниел Желев – ударни принадлежности.

Събитието се провежда от Общоарменски Благотворителен Съюз " Парекордзаган " – Варна.

ВХОД СВОБОДЕН
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР