Носителката на седем титли на сингъл от Големия шлем Винъс

...
Носителката на седем титли на сингъл от Големия шлем Винъс
Коментари Харесай

Винъс Уилямс взе само сет при завръщането си на корта

Носителката на седем трофеи на сингъл от Големия шлем Винъс Уилямс изигра първия си формален мач от близо година, само че позволи загуба с 6:4, 1:6, 4:6 от канадката Ребека Марино в първия кръг на шампионата на твърда настилка във Вашингтон.

42-годишната американка не бе играла от шампионата в Чикаго през август предходната година, само че сподели много добра игра и не бе по никакъв начин надалеч от успеха. В първия сет тя осъществя единствения пробив в седмия гейм, като за спечелването на откриващата част спомогна и солидната и игра на сервис.

Уилямс обаче не съумя да задържи това равнище във втория сет и Марино съумя да изравни след 6:1 гейма.

В третия сет американката осъществя ранен пробив и поведе с 3:0 гейма. Марино върна пробива, с цел да понижи за 3:4, след което Уилямс получи нов брейкбол в осмия гейм, само че не съумя да го осъществя. Това сякаш я пречупи и в последвалия девети гейм канадката направи втори следващ брейк, който и подсигури спечелването на мача.

От шампионата отпадна и поставената под номер 5 в схемата Елизе Мертенс. Белгийката позволи проваляне с 6:7(4), 4:6 от рускинята Людмила Самсонова, макар че водеше с 5:3 в първия сет и имаше цели шест благоприятни условия за пробив във втория сет, от които обаче не съумя да осъществя нито една.

По-успешен се оказа денят за лидерката в схемата и шампионка от последното издание на шампионата през 2019 година Джесика Пегула, която се наложи в напълно американски конфликт над Хейли Баптист с 6:2, 6:2. Поставената под номер 3 Симона Халеп също стартира с победа. Румънката се оправи за 81 минути с испанката Кристина Буска с 6:3, 7:5.
 Французин на пътя на Григор Димитров във Вашингтон
Французин на пътя на Григор Димитров във Вашингтон

Адриан Манарино ще се изправи против българина във втория кръг
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР