Носителката на „Оскар“ Кейт Бланшет се включи в протестния марш

...
Носителката на „Оскар“ Кейт Бланшет се включи в протестния марш
Коментари Харесай

Кейт Бланшет поведе 81 жени на протест в Кан

Носителката на „ Оскар “ Кейт Бланшет се включи в протестния марш на дамите, работещи в киноиндустрията, който се организира в границите на филмовия фестивал в Кан. Тази година австралийската актриса застава отпред на журито, връчващо заветната „ Златна палма “, като прикани за равно възнаграждение сред половете.

„ Жените не са малцинство в света. Въпреки това актуалното положение на промишлеността демонстрира противоположното “, сподели от фамозните стъпала в Кан Бланшет.

Общо 82 дами се включиха в марша. Цифрата не е инцидентна – тъкмо толкоз дами са влизали в конкуренцията за „ Златна палма “ през 71-годишната история на фестивала в Кан. Само две – французойката Анес Варда и новозеландката Джейн Кемпиън, са я печелили. За съпоставяне, опция да сграбчен премията са получили общо 1688 мъже.

Организаторите на фестивала също поддържаха митинга. Директорът на форума Тиери Фремо даде поръчка, че ще се търси нужното полово тъждество в комисиите, определящи конкурсните стратегии. „ И въпреки всичко тук оценяваме филмите съгласно тяхното качество “, изясни още той.

Сред останалите звезди, които се оповестиха срещу половата дискриминация в киноиндустрията на митинга в Кан, бяха Салма Хайек, Кристен Стюарт, Джейн Фонда, Марион Котияр и други

Източник: Monitor
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР