Носителката на Големия кристален глобус за миналия сезон Жулия Симон

...
Носителката на Големия кристален глобус за миналия сезон Жулия Симон
Коментари Харесай

Жулия Симон триумфира в спринта на 7,5 километра, Лора Христова остана 65-а

Носителката на Големия бистър глобус за предишния сезон Жулия Симон (Франция) завоюва купата в спринта на 7.5 километра за дами от Световното състезание по биатлон в чешкия зимен център Нове Место, а още три нейни сънароднички приключиха измежду първите четири.

Симон още веднъж сподели невероятна форма, повали всичките 10 цели и измина трасето за 20:07.5 минути. За нея това е четвърти златен орден в кариерата от шампионат на планетата и втори в Нове Место след триумфа със смесената щафета на Франция в сряда.

Втора се класира Жюстин Бреза-Буше с една неточност в стрелбата и пасив от 4.9 секунди, трета е Лу Жанмоно също с един пропуск и на 40.8 секунди, а след нея остана още една французойка Софи Шово с пасив от 44.2 секунди и с девет от 10 на рубежа.

Олимпийската вицешампионка от Пекин 2022 Елвира Йоберг (Швеция) приключи на девето място с една пропусната цел, а международната шампионка от предходната година германката Денизе Херман-Вик приключи кариерата си.

Само седем биатлонистки от общо 93 стреляха без неточност в надпреварата.

От българките с най-предно класиране е Лора Христова, която се подреди 65-а с три неточности във втората пукотевица и закъснение от 3:27.6 минути. Валентина Димитрова е 76-а, Мария Здравкова - 88-а, откакто те също не уцелиха по три цели.

Световното състезание по биатлон продължава на следващия ден със спринта на 10 километра за мъже, а в неделя са двете преследвания.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР