Носителката на големия Кристален глобус - американката Микаела Шифрин спечели

...
Носителката на големия Кристален глобус - американката Микаела Шифрин спечели
Коментари Харесай

Микаела Шифрин спечели спускането в Банско

Носителката на огромния Кристален глобус - американката Микаела Шифрин завоюва спускането от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в Банско. Тя беше най-бърза на пистата у нас и записа 5-а за сезона и общо 65-а победа в кариерата си.

Шифрин приключи с време 1:29.79 минути. След нея се подредиха Федерика Бриньоне (Италия) с време 1:29.97 минути и Йоана Хелен (Швецария) с време 1:30.02 минути.
Швейцарка най-бърза на формалната подготовка в Банско (ГАЛЕРИЯ) От 24 до 26 януари зимният курорт ще одобри три старта от Световната купа в алпийските ски при дамите
" Трасето беше много технично. Не бях доста уверена след тренировката през вчерашния ден. Знаех, че би трябвало да карам по-чисто, само че в това време по-агресивно и с по-добра техника. Успях да го направя и това ми оказа помощ да печеля. Не съм чак толкоз уверена в скоростните дисциплини, тъй като не карам постоянно в тях. Но се изучавам бързо. Днес просто се пробвах да дам най-хубавото от себе си ", разяснява Шифрин, за която това беше първа победа през 2020 година

Шифрин остава лидерка в генералното класиране за сезона с 1075 точки, следвана от Бриньоне със 795 точки и Влъхова със 766 точки.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР