НОЩ даде редовния си брифинг в четвъртък. Третата вълна на

...
НОЩ даде редовния си брифинг в четвъртък. Третата вълна на
Коментари Харесай

Здравният министър: Нов локдаун е необходим, но няма да го налагаме, защото хората няма да го спазват

НОЩ даде постоянния си брифинг в четвъртък. Третата вълна на ковид а е налице на всички места, изключително на Балканите. 14-дневната заболеваемост в България е 380 на 100 хиляди души население, което ни отрежда 16 място в Европейския съюз и 5-о място на Балканите.

Това сподели основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев по време на седмичния брифинг за разпространяването на COVID-19 в страната.

Водещите области по заболеваемост от COVID-19 са Плевен с 553 на 100 хиляди души население, Кюстендил, Враца, Бургас, София-град с 486 на 100 хиляди, Шумен и Перник с 392 на 100 хиляди население.

Търговище, Видин, Кърджали, Разград и Добрич са областите с най-ниска заболеваемост в страната.

В началото на брифинга здравния министър проф. Костадин Ангелов стартира с встъпително изказване, като съобщи, че няма правилни решения за справяне с тази рецесия. Единственото решение е да имаме вяра на науката, а науката са имунизациите, съобщи Ангелов. Ситуацията в избрани области стартира да става извънредно сериозна. Това беше предстоящо от нас поради разпространяването на новия английски вид на вируса, означи Ангелов.

Оказва се, че колкото и да имаме вяра, че науката е научила всичко това, което би трябвало да знаем за COVID-19, остава сякаш една фантазия. Всеки ден се появяват нови и нови обстоятелства, които прекатурват потвърдени изказванията от науката.

Животът и здравето на всеки български жител за нас са водещи. Няма нито една здравна система в света, която да не е изправена пред рецесия. Няма правилни решения за справяне с тази рецесия. България реализира доста за тези месеци. Със сигурност допуснахме и доста неточности. Приемам грешките, одобрявам рецензиите, одобрявам и всяка протегната ръка. Няма да приема оплюването или отрицанието на всичко реализирано досега. Който твърди, че ние не знаем по какъв начин да се оправим, той ви заблуждава. Няма готови хора, няма знаещи специалисти всичко, сподели здравният министър проф. Костадин Ангелов при започване на брифинга и благодари на всички медицински лица.

Професор Костадин Ангелов взе отношение и по проблема с детските градини, училищатата и моловете. По думите му, концепцията за цялостния локдаун не е добра, защото на този стадий обществото ни не било готово.

“Няма да Ви споделям какви климчета получих на 8-ми март. На хора, които танцуват в заведения, качени върху масите ”, показа още Ангелов. Страшно е!

Медицината не може да се пребори за пациент, който не желае да се погрижи за себе си. Всеки човешки живот е скъп. С тези думи даде началото на постоянния седмичен брифинг на НОЩ здравният министър Костадин Ангелов.

Много пристрастености и несгоди прехвърчат в общественото пространство за последната една година. Много неистини опровергаваме, доста боязън внушаваме, уточни още министърът на опазването на здравето.

Човек може да излъже целия свят, да лъже всеки ден и всяка една минута. Но не може да излъже себе си. Това е най-голямата борба. Ако желаеме да се върнем към естествения си живот, единственото вярно решение е да имаме вяра в науката, а науката са имунизациите, безапелационен е Ангелов.  
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР