Носенето на маска е най-ефективната мярка за опазване на общественото

...
Носенето на маска е най-ефективната мярка за опазване на общественото
Коментари Харесай

Изследване: Носенето на маска снижава риска от COVID-19 с 53%

Носенето на маска е най-ефективната мярка за запазване на публичното здраве от ковид, като понижава заболеваемостта с 53%. Това демонстрира най-новото интернационално изследване на успеваемостта на този артикул.

Изследователи от разнообразни страни, сред които Англия, Австралия и Китай, са провели шест изследвания, с цел да изследват по какъв начин носенето на маска, общественото разграничаване и други ограничения в региона на публичното здраве въздействат върху световната заболеваемост от COVID-19.

„ Общият систематизиран разбор демонстрира 53% понижение на честотата на COVID-19, макар че разликата сред резултатите от обособените изследвания е забележителна ", се споделя в отчета, оповестен през днешния ден в научното списание „ British Medical Journal “.

В изследванията са взели участие повече от 400 000 души, като повече от 2500 от тях са имали ковид по време на проучването.

Въпреки своята сигурност и успеваемост, множеството ваксини против ковид не обезпечават 100% отбрана, настояват учените, тъй че наред с стратегиите за имунизация е належащо да се продължи носенето на маски, да се съблюдава обществена отдалеченост и да се мият ръцете.

Както отбелязва вестник " Гардиън ", това е първото интернационално изследване от този жанр.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР