Норвежкият ски бегар Йоханес Хьосфлот Клаебо бе изключително разочарован след

...
Норвежкият ски бегар Йоханес Хьосфлот Клаебо бе изключително разочарован след
Коментари Харесай

Клаебо: Битката за победата в “Тур дьо Ски” приключи, нямам шансове

Норвежкият ски бегар Йоханес Хьосфлот Клаебо бе извънредно отчаян след слабото си показване на 15 км свободен жанр в Тоблах (Ит) от следващия кръг в “Тур дьо Ски”. Шампионът във веригата от предходната година водеше в класирането преди днешното съревнование, само че загуби жълтия номер на водач, откакто приключи едвам 17-и, на цели 1:11 минути от спечелилия Сергей Устюгов, който оглави подреждането.

“Борбата за купата в “Тур дьо Ски” завърши. Нямам какво повече да кажа, не знам какво се обърка през днешния ден. Разстроен съм, в този момент нямам никакъв шанс”, съобщи Клаебо, който преди надпреварата имаше преднина от 32 секунди, а в този момент изостава на 37 секунди от Устинов.
 Завършилият на трето място в днешната конкуренция Александър Болшунов се опита да даде съвет на Клаебо по какъв начин да се оправи с разочарованието.

“Може да пристигна на вечерята ни довечера и да хапне торта. Мога да му предложа и собственоръчно направена водка”, сподели с усмивка руснакът, който през днешния ден чества рожден ден.

Болшунов акцентира, че в случай че Клаебо в действителност се беше отказал от борбата за “Тур дьо Ски”, той е щял да се прибере у дома. Норвежецът обаче няма да направи това. Устюгов също не има вяра, че Клаебо се е отказал.
 “Мисля, че Йоханес се пробва да отблъсне вниманието от себе си, с цел да отстрани напрежението. Той е мощен играч, завоюва предходната година. И е мъчно да се каже по какъв начин ще се развие борбата до края. Дори не сме на половината път, има още четири състезания”, съобщи Устюгов.

“Тур дьо Ски” завършва на 5 януари.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР