Норвежкият нападател Ерлинг Холанд ще пропусне втори пореден мач във

...
Норвежкият нападател Ерлинг Холанд ще пропусне втори пореден мач във
Коментари Харесай

Гуардиола не смята да разчита на Холанд и в събота

Норвежкият нападател Ерлинг Холанд ще пропусне втори следващ мач във Висшата лига на Англия поради травмата в крайници, която го извади от последните два дуела.

Мениджърът на клуба Хосеп Гуардиола разгласи, че това значително не ги изненадва, а очакванията му са голмайсторът да бъде подготвен за мачовете от Световното клубно състезание в Саудитска Арабия.

" Не мисля, че ще го използваме в събота ", съобщи Гуардиола пред репортерите преди гостуването на Кристъл Палас на следващия ден.

" Но може пък изненадващо да ми кажат някаква добра вест. Кой знае… "

Холанд пропусна успеха с 2:1 над Лутън предходната неделя, а също по този начин и не беше в групата за пътуването до Белград през седмицата в последната среща от груповата фаза в Шампионската лига. Травмата включва отичане и наблягане в костта, само че също по този начин може да прогресира до сериозна стрес-фрактура. Въпреки това Гуардиола сподели, че не се тревожи за 23-годишния състезател, който има 14 гола в лигата този сезон.

" Не, не. За момента нямаме строшаване, няма фрактура. Просто наблягане. Понякога тези играчи се възвръщат по-бързо, от време на време по-дълго. Лекарят сподели, че би трябвало да го одобряваме ден за ден, седмица по седмица, да следим по какъв начин се усеща той. И сега, когато няма признаци или не усеща болежка, той ще бъде подготвен да играе още веднъж “, добави мениджърът с усмивка.

Евентуално негово неявяване би било огромен удар върху головата мощност на клуба, поради въздействието на Холанд върху резултатите. Сити, които предходната година завършиха с требъл, в този момент са на 4-о място с 33 точки от 16 мача, изоставайки на 4 от водача Ливърпул. Гуардиола добави, че Холанд през вчерашния ден и през днешния ден е имал лекуване и процедури отвън града и се е върнал.

" Лекарите са хората, които ще кажат последно какво е положението му. Още веднъж ще го проверим в събота, след мача. Ерлинг ще пътува с нас да Саудитска Арабия, само че ще забележим дали там ще може да играе – в първия, във втория или в двата мача. Полуфиналният мач за Сити е на 19-и декември във вторник, против спечелилия от срещата Клуб Леон (Мексико) – Урава Ред Даймъндс (Япония). Финалната среща е в неделя.

В Кристъл Палас проблемите не са по никакъв начин малко. Орлите са на 15-о място с 16 точки, на 7 над зоната на изпадащите. Опитният им управител Рой Ходжсън ще би трябвало да прави състав без осем от главните си футболисти, само че все пак Гуардиола чака съществено предизвикателство. " Начинът, по който се пазят, е брилянтен. Ще бъде доста сложен мач, стартира испанският треньор. Откакто съм пристигнал в Англия нямам спомен за лесна среща с тим, воден от Рой Ходжсън ".

Специалистът е на 76 години, а идващото запитване беше дали се вижда на неговите години като треньор. При което Гуардиола отговори: " Не мисля. Феноменално е да видиш огъня и пристрастеността от футбола в човек на тази възраст ".

След това се изрече положително и за номинирането на Ребека Уелч, която ще стане първата жена, управлявала мачове от Висшата лига. Тя ще свири мача Фулъм – Бърнли на 23-и декември.

" Отлична концепция, повече от добре пристигнала! Надявам се повече дами да получат подобен късмет, съобщи отново с усмивка Гуардиола.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР